15:49 / 01.04.2021.

Autor: Hina/D.M./HRT

Bauk: Ne vjerujem da Milanovićevi istupi štete SDP-u

Arsen Bauk

Arsen Bauk

Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL

Predsjednik saborskog Kluba SDP-a Arsen Bauk odbacio je medijske napise da bi nastupi predsjednika Republike Zorana Milanovića mogli štetiti rejtingu SDP-a, napominjući da je Milanović po izboru za predsjednika izašao iz SDP-a.

- Ne vjerujem da su Milanovićevi nastupi štetili SDP-u, rekao je Bauk novinarima u Splitu i podsjetio da je Milanovića na dužnost predsjednika države predložio SDP, ali da je po izboru on po Ustavu morao izaći iz stranke. "Prema tome, u jednom dijelu može doći do utjecaja na rejting svih stranaka, ne samo SDP-a", dodao je.

Po njegovu tumačenju, postoje razni medijski napisi - neki kažu da Milanovićevi istupi pomažu SDP-u, neki govore pomažu HDZ-u jer mobiliziraju njihovo biračko tijelo, dok neki kažu da to odmaže HDZ-u jer Milanović ukazuje na njihove probleme.

Dodao je kako ponekad stranke koriste lokalne izbore da bi s nacionalne razine pomogle svojim kandidatima na lokalnoj razini, bilo Vlada jer misli da je bila dobra, bilo opozicija jer misli da je Vlada loša.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!