14:09 / 18.12.2018.

Autor: V.K./Hina

Bauk predlaže besplatni brodski prijevoz djeci s teškoćama u razvoju

-

-

Foto: - / -

Arsen Bauk je predstavio prijedlog dopuna Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu kojima traži da se djeci s teškoćama omogući besplatan brodski prijevoz.
Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk na konferenciji za novinare u Saboru predstavio je prijedlog  dopuna Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu kojima traži da se, kako je kazao, maloj, ali najranjivoj skupini stanovništva, djeci s teškoćama u razvoju i osobama  s težim invaliditetom s prebivalištem na otoku te njihovim pratiteljima i vozilima omogući pravo na besplatni prijevoz trajektima i katamaranima.

Prijedlog su, naglasio je, supotpisali svi gradonačelnici i načelnici općina na Braču, među kojima i HDZ-ovi, a proslijeđen je i na druge otoke. Riječ je o oko 500-injak djece i roditelja na svim otocima, napomenuo je, a besplatan javni prijevoz zatražio je i za otočane dobrovoljne darivatelje krvi, i to žene koje su krv darovale najmanje 25, a muškarci 36 puta.

Komentirajući odlazak zastupnika iz Kluba SDP-a, izrazio je nadu da stranački Klub zastupnika više neće 'jačati' tako što im odlaze zastupnici, ali ako se dogodi, preživjet će.

Naime, potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina je rekao kako napuštanje zastupnika jača Klub: Neki unose dobrotu ulaskom, a neki izlaskom, što se može reći za SDP-ov Klub.

Vjerujem da ćemo kolege Maras, Grbina, ja i drugi pojačanim radom nadoknaditi izlazak Ane Komparić Devčić iz Kluba, rekao je Bauk, dodavši da što je manje onih koji žele otići u suprotni tabor "kohezija je jača, a brojčano smo manji".

Na pitanje jesu li razlozi odlazaka zastupnika iz SDP-a u problemima u stranci ili u političkoj korupciji, Bauk je odgovorio da misli da je riječ i o jednome i o drugome. "Problem je kada netko tko je izabran na listi SDP-a prelazi HDZ-u. Što se tiče političke korupcije, političko djelovanje i iskustvo mi govori da ono što se ne može logično objasniti nego se traže izgovori, najčešće je riječ o korupciji, a vi ocijenite jesu li razlozi koje su neke kolege i kolegice navodili logični ili nisu", istaknuo je Bauk, koji nije htio nagađati o eventualnim novim napuštanjima stranke.

"Koalicija koja je trenutačno na vlasti sklepana je s raznih strana. Recimo, koalicija između Komparić Devčić i Steve Culeja, koalicija između Milanke Opačić i Branimira Glavaša, koalicija koja je bila prije između Milorada Pupovca i Hrvoja Zekanovića", govori Bauk i dodaje, "ako tu nema gnušanja međusobnih stavova, zašto bi to onda premijera brinulo. Ako aktere te koalicije ne brine s kim su, onda bi puno manje trebalo brinuti premijera Plenkovića što mu radi koalicijski partner. On na to ima odgovor 'ja nemam ništa s tim' i misli da je to dovoljno, a jako je malo onih koji će mu postaviti dodatno pitanje."

Komentirajući međusobne prozivke Komadine i Vojka Obersnela tko je kome loše mentor, nakon što je Komparić Devčić napustila stranku i priključila se Klubu zastupnika Milana Bandića, Bauk je kazao da bi bilo bolje da je takvih prozivki manje jer to ne ostavlja dobru sliku na odnose unutar SDP-a, a po njegovoj ocjeni, veću odgovornost snosi onaj tko je prvi počeo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!