20:39 / 01.05.2018.

Autor: I.M./Hina

Bauk: Živi zid je skupina simpatičnih političara s vrlo opasnim idejama

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Radi se o skupini simpatičnih političara s vrlo opasnim idejama koje bih nazvao avanturizmom, a u drugom dijelu konformizmom.
Predsjednik SDP-ova klub zastupnika u Hrvatskom saboru Arsen Bauk izjavio je u Splitu kako je Živi zid skupina simpatičnih političara s "vrlo opasnim idejama".

Radi se o skupini simpatičnih političara s vrlo opasnim idejama koje bih nazvao avanturizmom, a u drugom dijelu konformizmom. Avanturizam je ono kada se daju dosta zavodljive ideje s nesagledivim posljedicama za državu i društvo kao što su izlazak iz Europske unije (EU) i NATO-a i veće povezivanje s Rusijom i Kinom, rekao je Bauk novinarima u Splitu.

Što se tiče konformizma Živog zida, naglasio je Bauk, to je upadljivo izbjegavanje tema koje se u društvu etiketiraju kao ideološke, a u stvari se radi o temeljnim ljudskim pravima. Predstavnici Živog zida vješto prikrivaju svoje mane, ocijenio je.
Dodao je da na upit o svojim rješenjima predstavnici Živog zida prekidaju razgovor, bježe iz dvorane ili jednostavno skreću s teme.Živi zid održao prvi stranački kongres

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!