21:17 / 22.03.2019.

Autor: I.H./HRT

Beba u teškom stanju nakon ugriza psa

Fotografija: Luka Stanzl/PIXSELL

Fotografija: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Dijete je s teškim ozljedama prebačeno u zagrebačku Klaićevu bolnicu. U tijeku je kriminalističko istraživanje, a obavit će se i očevid radi utvrđivanja okolnosti nesreće.
U podravskom mjestu Repaš pas je tijekom poslijepodneva ugrizao djevojčicu staru 35 dana nanijevši joj teške ozljede glave nakon čega je hitno prevezena u zagrebačku Klaićevu bolnicu gdje joj se liječnici bore za život.

Prema dosadašnjim informacijama pas je djevojčicu teško ozlijedio u obiteljskoj kući. Dijete je oko 19 sati prebačeno u zagrebačku Klaićevu bolnicu. Iz Klaićeve su potvrdili za HRT da su roditelji djevojčice u bolnici.

Dr. Goran Roić, ravnatelj Klaićeve bolnice rekao je za HRT da je riječ o ženskom djetetu, starom nešto više od mjesec dana. Od ugriza psa zadobila je kraniocerebralnu ozljedu, višestruke prijelome kosti glave i nagnječenje i krvarenje u moždanim strukturama. Napravljen je CT i djevojčica je hitno operirana. Nalazi se na intenzivnoj njezi. Ozljede su teške, za prognozu je još rano, moguće su otekline mozga, kao i krvarenja. Takva ozljeda glave u ranoj dobi vrlo je ozbiljna, Klaićeva bolnica inače ima iskustva s ugrizima pasa, no ovako teške ozljede rijetko su viđali.

Kriminalistička istraživanja su u tijeku, a očevid radi utvrđivanja okolnosti nesreće bit će obavljen po nalogu Županijskog državnog odvjetništva. Pas je navodno pasmine argentinska doga.

Dora Perši iz udruge za dobrobit i zaštitu životinja Indigo kaže nam da se ne smije ostavljati pas s djetetom bez nadzora:

- To vrijedi za sve pasmine s obzirom na posebno nježnu građu djeteta u toj dobi. Iako suosjećamo s roditeljima, ova tragedija je mogla biti izbjegnuta pravilnim procesom upoznavanja psa s djetetom. Teško nam je komentirati ovaj nesretan događaj zbog nedovoljno informacija. No u svakom slučaju, opet se vraćamo na odgovornost vlasnika psa. Vrlo je važno biti svjestan činjenice da psi djecu, a pogotovo tako malu djecu, ne doživljavaju kao malog čovjeka i da je izuzetno potrebno pravilno ih uvesti u za njih novu situaciju, dodaje.

Iz PU koprivničko-križevačke potvrdili su za HRT da je u petak u poslijepodnevnim satima u Repašu uz rijeku Dravu ozlijeđeno dijete staro 35 dana te da je dijete ugrizao pas za glavu, pri čemu je zadobilo teške tjelesne ozljede te je prebačeno u bolnicu.

Pas je u vlasništvu oca djevojčice. U očevidu sudjeluje i veterinar. Utvrđuju se elementi kaznenog djela.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!