Metalnom šipkom tukao bebu i suprugu po glavi: "Dobro su"

18.12.2021.

20:55

Autor: Ivica Grudiček/HRT

Dežurni pedijatar Dejan Balažin

Dežurni pedijatar Dejan Balažin

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL / Dnevnik/HRT

Kako HRT doznaje iz krugova bliskih čakovečkoj Bolnici, na odjel pedijatrije primljena je beba starosti 20 dana s ozljedom glave i natkoljenice, te majka s lakšim tjelesnim ozljedama. Majka i dijete su iz Piškorovca i žrtve su obiteljskog nasilja. 

Kako doznajemo - muškarac je pod utjecajem alkohola svoju suprugu tukao po glavi i rukama. Metalnom šipkom udario je i bebu koju je majka držala u naručju te joj nanio duboku ranu na glavi.

Majku i dijete je u Bolnicu dovezla hitna pomoć. Policija je nasilnika tijekom dana privela.

Dežurni pedijatar Dejan Balažin potvrdio je da dijete ima ozljede glave i natkoljenice te se nalazi u Bolnici zbog mogućih komplikacija.

- Radi se o muškom novorođenčetu starom nepunih tri tjedna koje smo hospitalizirali, primili danas u popodnevnim satima. Radi se o ozljedama glave i lijeve natkoljenice, rekao je Balažin za HRT.

- Dijete smo primili zajedno s majkom, majka je dobro. Mogu reći, na sreću, dijete je isto dobro, zasad se čini da se ne radi o teškim tjelesnim ozljedama. Dijete smo ostavili na opservaciji radi praćenja, dodao je.

Kaže da je bilo sličnih slučajeva.

- Mislim da još nije bilo tako malo dijete u pitanju, ali, nažalost, ima toga, rekao je Balažin.

Nada se da
 beba neće imati neke trajnije posljedice.

- Zasad se ne čini da su to teške ozljede, ali pratimo ga, tu je kod nas, rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!