08:57 / 07.11.2019.

Autor: T.V./HRT/Hina

Bedeković: Povećali smo rodiljne naknade koliko smo mogli

-

-

Foto: - / -

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković izjavila je u četvrtak da je povećanje rodiljnih naknada za drugih šest mjeseci dopusta put prema potpunom delimitiranju.
Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković izjavila je u četvrtak da je povećanje rodiljnih naknada za drugih šest mjeseci dopusta put prema potpunom delimitiranju te istaknula da su one u ovom trenutku povećane u onom iznosu koliko je moguće.

- U ovom trenutku smo ih povisili u onom iznosu koliko je moguće, vodeći računa o održivosti proračuna i odgovornom upravljanju javnim financijama. To je svakako put prema potpunom delimitiranju, međutim moramo biti svjesni činjenice da i mnoge europske zemlje koje su bogatije od Hrvatske nemaju u potpunosti delimitirane rodiljne naknade, kazala je Bedeković prije sjednice Vlade.

Dodala je da povećanje na 5654 kune, odnosno 1660 kuna više u odnosu na postojeće stanje stoji 120 posto proračunske osnovice, a od 1. travnja 2020. bit će 170 posto proračuna.

Bedeković nije željela spekulirati koliko bi koštalo državni proračun ako bi se u potpunosti delimitirale rodiljne naknade.

- U onom trenutku kada bude vrijeme da se razmišlja o potpunom delimitiranju, naravno da ćemo otvoriti raspravu i komunikaciju i da ćemo napraviti sve potrebne iskorake, dodala je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!