Beljak (HSS): Izgledno ujedinjenje svih stranaka proizašlih iz HSS-a

24.03.2022.

13:17

Autor: HRT/Hina/J.L.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Krešo Beljak poručio je kako je izgledno ujedinjenje svih stranaka proizašlih iz HSS-a te onih kojima je temelj "radićevština".

"U srijedu je održana sjednica Predsjedništva HSS-a s jedinom točkom dnevnog reda 'Pregovori oko ujedinjenja svih stranaka proizašlih iz HSS-a'. Sjednici su kao gosti nazočili i predsjednici šest stranaka: Autohtone Hrvatske seljačke stranke, HSS-a Braće Radić, HSS-a Stjepan Radić, Hrvatske Radićevske stranke, Nezavisnih seljaka Hrvatske i Demokrata", priopćeno je iz HSS-a.

S obzirom na to da je jedina točka dnevnog reda bila upravo pokušaj ujedinjenja, odnosno povratka svih tih stranaka u HSS-a, Beljak kaže kako su se nazočni predsjednici "iz prve ruke" uvjerili da su dobrodošli te za idući sastanak ostaje dogovor o tehničkim detaljima oko mogućeg ujedinjenja, sukladno Statutu HSS-a, ali i Statutima ostalih stranaka.

"Idućem će sastanku nazočiti i predstavnici ostalih stranaka koji iz objektivnih razloga nisu sudjelovali na jučerašnjoj sjednici, a koji su također izrazili želju za objedinjavanjem svih stranaka kojima je temelj 'radićevština'", poručuje u priopćenju predsjednik HSS-a i saborski zastupnik Krešo Beljak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!