Beljak pozvao Plenkovića da spriječi pljačku

20.09.2022.

13:34

Autor: Hina/HRT/D.S.

 Zastupnik Krešo Beljak (HSS)

Zastupnik Krešo Beljak (HSS)

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak pozvao je premijera Andreja Plenkovića da spriječi još jednu pljačku, ovaj puta vrijednu 2,5 mlrd. kuna, te poništi natječaj koje su raspisale Hrvatske vode za usluge preventivne redovne i izvanredne obrane od poplava i leda.


- Sprema se pljačka u vrijednosti od 2,5 milijarde kuna, poručio je Krešo Beljak na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru.


Tvrdi da je natječaj Hrvatskih voda, raspisan u lipnju ove godine za 30-ak područja, namješten na prilično amaterski način te da pogoduje osobama povezanim s HDZ-om.


To je vidljivo iz toga što se na natječaj javila samo po jedna tvrtka za određeno područje, kao i iznosa procijenjene vrijednosti radova i vrijednosti ponuda, rekao je Beljak.


Kao primjer naveo je tvrtku ZGS Vuka -GEOMAP koja je za radove na području malog sliva Vuke procijenjene vrijednosti od 79,5 milijuna kuna dala ponudu koja je samo 7 lipa niža.


Beljak također tvrdi da su neki vlasnici i suvlasnici tvrtki koje su se javile na natječaj saborski zastupnici HDZ-a i njihovi sinovi (Pero Ćosić), donatori HDZ-a (Ivan Sikirica), bivši direktori Hrvatskih voda (Slavko Rajnović) .


Spomenuo je i Kamila Vranu, Zorana Crnekovića, Maria Krajnovića kao i Tomislava Krmeka, vlasnika jahte na kojoj je ljetovao bivši ministra financija Zdravko Marić.


- Želim pomoći Andreju Plenkoviću kako već sutra ili ovih dana ne bi ponovno za večeru imao pun tanjur tuđih g....a, poručio je Beljak.


Beljak kaže da je o svemu obavijestio Hrvatske vode i da su mu poručili da je sve po zakonu, ali da nije obavijestio Državno odvjetništvo jer toj instituciji ne vjeruje zbog prijašnjih iskustava.


Zastupnik je komentirao i Plenkovićevu izjavu da mu je kucao na vrata i tražio da uđe u vladu.


- Nisam kucao na vrata, ja ne kucam na vrata, ja sam poznat po tome da vrata obijam pajserom. Prema tome Plenković laže kao pas, izjavio je Beljak i dodao da mu je Plenković 2017. nudio da bira što hoće biti, no da se njega ne može kupiti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!