13:01 / 08.01.2020.

Autor: HRT

Beljak pozvao Plenkovića na kremšnite

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Beljak je priopćenjem reagirao na Plenkovićevu izjavu da je HDZ izgubio izbore, jer u sredinama gdje ima bolje rezultate danas živi manje ljudi.
Predsjednik HSS-a Krešo Beljak poručio je Andreju Plenkoviću da tamo gdje HSS ima bolje rezultate, danas živi više ljudi. Reagirao je tako na Plenkovićevu izjavu da je HDZ izgubio izbore, jer u sredinama gdje ima bolje rezultate danas živi manje ljudi.

- Plenkoviću, tamo gdje HSS ima bolje rezultate, danas živi više ljudi. Dođite u Samobor da Vam pokažemo kako se to radi. I častim Vas kremšnitama, poručio je Beljak, koji je i gradonačelnik Samobora.

- Svjesni loše demografske situacije u cijeloj Hrvatskoj, ponosni smo što možemo istaknuti još neke od sredina osim Samobora u kojima je HSS na vlasti, a koje bilježe trend doseljavanja stanovništva ili pozitivan prirodni prirast, dodao je u priopćenju. Krešo Beljak tvrdi da je jedan od najsvjetlijih primjera sigurno grad Orahovica u Slavoniji koju HDZ svojata i naziva svojom utvrdom.

Predsjednik HSS-a kaže da ima još nekoliko manjih sredina s pozitivnim demografskim trendovima gdje je HSS na vlasti, no izdvajaju Općinu Sali na Dugom otoku, koja zahvaljujući pozitivnim demografskim mjerama HSS-ovog načelnika Zorana Morovića bilježi rast broja stanovnika i rast broja rođene djece za čak 16 posto. Općina Sali za svako rođeno dijete obitelji dodjeljuje 60 tisuća kuna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!