11:40 / 20.09.2019.

Autor: M.Š./Hina

Beljak: Sudac iz slučaja Vukasović mora biti procesuiran

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Posebno proziva suca koji je osudio Kristiana, mladića s posebnim potrebama koji je umro u zatvoru.
Predsjednik HSS-a Krešo Beljak prozvao je hrvatsko sudstvo zbog, kako kaže, sramotnih presuda u slučajevima protiv Božidara Kalmete i Kristiana Vukasovića.

Posebno proziva suca koji je osudio Kristiana, mladića s posebnim potrebama koji je umro u zatvoru.

- Slučaj gdje je sudac praktički napravio ubojstvo iz nehaja poslavši osobu koja je mentalno hendikipirana u zatvor umjesto u bolnicu, mora završiti tako da taj sudac više ne može donositi nikakve odluke, rekao je Krešimir Beljak referirajući se na slučaj Kristiana Vukasovića (18) koji je ovog ljeta umro u splitskoj bolnici u koju je doveden iz zatvora.

Predsjednik HSS-a ističe da ni jedan narod, ponajmanje hrvatski, nije zaslužio suce koji će procesuirati i u kazneni sustav "trpati" ljude koji su za bolnicu.

Ustvrdio je i da nikad nije bilo svađe njega i zastupnice Ane-Marije Petin, da su sve svađe u HSS-u orkestrirane od HDZ-a te da je sada, kada se HDZ-ovci svađaju, manje svađa u HSS-u. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!