13:44 / 17.10.2020.

Autor: Dnevnik1/IMS/HRT

Beljakovi protivnici pripremaju izbornu skupštinu

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Protivnici aktualnog predsjednika HSS-a Kreše Beljaka predstavili su Odbor za pripremu glavne izborne skupštine.
Protivnici aktualnog predsjednika HSS-a Kreše Beljaka predstavili su Odbor za pripremu glavne izborne skupštine. Tvrde - predsjednik stranke ima vodstvo, a mi imamo članstvo. A onaj komu Ministarstvo uprave da za pravo, krojit će liste za lokalne izbore.

- Je li Krešo Beljak izbačen iz HSS-a?

Skupštinu održanu 30. srpnja, na kojoj je Beljak ponovno izabran za predsjednika stranke, Beljakovi protivnici nazivaju nestatutarnom i nezakonitom. Svoju redovitu izbornu skupštinu planiraju održati do kraja godine, ali čekaju odluku Ministarstva uprave.- Uključujući temeljne odrednice programa koje su ovako i onako u životu HSS-a prisutne čitav niz godina i želimo se na temelju svih naših razgovora i dogovora vratiti tamo gdje i je politički mjesto HSS-a-politički centar, ističe Zvonimir Sabati, predsjednik Odbora za pripremu glavne izborne skupštine HSS-a.

Beljak je odgovorio na pripremu za izbornu skupštinu.- Jasna su pravila. Izborna skupština je prošla, bila je 30.7.  Zna se tko saziva skupštinu, zna se tko su delegati. Oni ne znaju tko su delegati. Mislim da se čak radi o dezinformaciji, da su vas novinare nasamarili s pozivom na nešto što nema nikakvog smisla. Oni očito nisu HSS, zašto bi radili nered, rekao je Krešo Beljak, predsjednik HSS-a.  
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!