19:07 / 08.04.2018.

Autor: S.M./HRT

Bernardić i Petrov komentirali rezultate CRO Demoskopa

-

-

Foto: - / -

Rezultate CRO Demoskopa, prema kojima HDZ bilježi najnižu izbornu podršku od posljednjih parlamentarnih izbora, SDP stagnaciju, a Most porast od 1% - za HRT su komentirali čelnici SDP-a i Mosta, ali u HDZ-u nisu željeli ništa reći.
Najnovije rezultate CRO Demoskopa, prema kojima HDZ bilježi najnižu izbornu podršku od posljednjih parlamentarnih izbora, SDP stagnaciju, a Most porast od 1% - za HRT su komentirali čelnici SDP-a i Mosta, ali u HDZ-u nisu željeli ništa reći.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić rekao je da je pad HDZ-a rezultat podjela u toj stranci zbog ratifikacije Istanbulske konvencije, ali i svađe s koalicijskim partnerima oko bitnih pitanja poput onoga o kurikularnoj reformi te neprovođenja reformi. Sada vidimo da se i Crkva počela udaljavati od HDZ-a, a tu su i katastrofalne izjave i inicijative ministrice demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nade Murganić, ministra zdravstva Milana Kujundžića i sl. Svemu treba dodati i neprovođenje reformi. HDZ je zadnjih godinu dana u padu, ali taj pad je danas evidentniji nego prije, kazao je novinarima predsjednik SDP-a koji je bio na proslavi Dana Grada Pregrade koji se tradicionalno slavi na Bijelu nedjelju.

Bernardić je ujedno izrazio uvjerenost da će SDP nastaviti rasti te je ustvrdio da je ta stranka stabilna i spremna po treći put preuzeti odgovornost za ovu zemlju, priopćili su iz te stranke.

Dok radimo na terenu, dok predstavljamo konkretna rješenja da ljudi ostanu u Hrvatskoj kroz zakone u poduzetništvu, kroz zakone u gospodarstvu, kroz mjere za efikasnu javnu upravu, za pravosuđe transparentno i pravedno, vidimo da sve više ljudi prepoznaje Most kao jednu modernu suverenističku opciju kojoj je stalo da se konačno napravi od Republike Hrvatske jedna pristojna uređena transparentna država, kazao je predsjednik Mosta Božo Petrov.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!