Bernardić: Investicije u Zagrebu su nestale

26.09.2022.

12:52

Autor: Vijesti/IMS/HRT

Davor Bernardić

Davor Bernardić

Foto: HTV / HRT

Gradu Zagrebu agencija Standard & Poor's povećala je kreditni rejting zbog poboljšanja likvidnosti Grada Zagreba, smanjenja preuzetih obveza i stalne gospodarske otpornosti. Ističe se i niska stopa nezaposlenosti od 2 cijela 8%. Situaciju je komentirao Davor Bernardić predsjednik zagrebačke organizacije Socijaldemokrata.

- Povećana likvidnost u ovom konkretnom slučaju znači da su investicije jednostavno stale, da investicija nema, da se ne troši na održavanje komunalne i svake druge infrastrukture, i to je nešto što će potencijalno raditi problem u budućnosti za zdravo funkcioniranje Grada Zagreba, rekao je Bernardić.

- Nijedan kredit, a to je vjerojatno razlog zašto dosad niste mogli vidjeti gradonačelnika Tomislava Tomaševića da kritizira Andreja Plenkovića, nijedan kredit ne može se dignuti bez suglasnosti Vlade, dodao je.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!