14:30 / 03.04.2019.

Autor: D.M./HRT

Bernardić mora Ramljaku platiti 75.000 kuna

Foto: arhiva

Foto: arhiva

Foto: - / -

Općinski građanski sud u Zagrebu donio je presudu u slučaju tužbe bivšega povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka protiv predsjednika SDP-a Davora Bernardića.
Općinski građanski sud u Zagrebu donio je presudu u slučaju tužbe bivšega povjerenika za AgrokorAnte Ramljaka protiv predsjednika SDP-a Davora Bernardića. Sud je odlučio da je Bernardić kriv za ono za što ga Ramljak tereti te je odredio da šef SDP-a Ramljaku mora isplatiti 75.000 kuna.

- Bernardića razveselila Ramljakova tužba

Ramljak je od Bernardića tražio 150 tisuća kuna zbog njegove izjave u kojoj ga je označio kao člana ortačke skupine koja ima za cilj izvlačenje novca iz Agrokora u korist lešinarskog fonda. Sud je djelomično prihvatio njegove argumente i dosudio mu odštetu od 75 tisuća kuna. Bernardić i Ramljak, koji će podijeliti sudske troškove, nisu se pojavili na izricanju presude.

Predsjednik SDP-a o presudi se oglasio na svom profilu na Facebooku. "Zaista je nevjerojatno i porazno da nakon cijele afere Borg, nakon raspodjele plijena od 500 milijuna kuna, nakon trgovanja povlaštenim informacijama - nitko od sudionika afere ne odgovara, nego sam ja, koji sam na to upozoravao, nepravomoćno proglašen krivim. Poruka koju naše institucije šalju građanima i dalje je ta da se u ovoj državi ne odgovara kada napraviš milijunsku štetu, samo kada na to upozoriš", objavio je Bernardić.Ramljak je ostavku na dužnost izvanrednog povjerenika za Agrokor podnio u veljači prošle godine nakon što se otkrilo da je za savjetnike u Agrokoru angažirao svoju bivšu tvrtku, Texo Management, koja je tjedno dobivala gotovo 250.000 kuna, što je u javnosti izazvalo rasprave o visokim savjetničkim naknadama i mogućem sukobu interesa.

Ramljakovi argumenti

- Podnio sam privatnu tužbu isključivo stoga što bi javna riječ političara, kojima dio javnosti vjeruje, morala biti argumentirana nekim dokazima i činjenicama, izjavio je Ramljak nakon ročišta, rekao je pak Ante Ramljak nakon ročišta potkraj veljače.

Također, tijekom toga ročišta Bernardić je rekao da Agrokor "još nije ni počeo otplaćivati svoje dugove te da restrukturiranje nije počelo."

Ramljak mu je tada replicirao.

- Agrokor je u mnogo boljem stanju, poslovanje mu je svakim danom sve bolje. Ne znam iz kojih izvora crpi te informacije, prema mojim izvorima, to nije istina - rekao je Ante Ramljak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!