17:45 / 07.06.2020.

Autor: HTV4/IMS/M.Š.HRT

Bernardić napao Plenkovića nakon Orbanove objave, Reiner uzvratio

Fotomontaža: Davor Puklavec/PIXSELL/Igor Kralj/PIXSELL/M.Š./HRT

Fotomontaža: Davor Puklavec/PIXSELL/Igor Kralj/PIXSELL/M.Š./HRT

Foto: - / PIXSELL

Politička prepucavanja nastavljena su i ove nedjelje.
Predsjednik SDP-a prozvao je predsjednika Vlade, nakon što je mađarski premijer Viktor Orban na svom Facebook profilu objavio video s nedavnog otvaranja spomenika u povodu 4. lipnja 1920.

Na videu se uz ostalo vidi i ploča s natpisom "Rijeka mađarsko more" koja je dio tog spomenika.

Plenković zajedno s tvorcem svojeg predizbornog programa Korupcija 2020 Tomislavom Ćorićem za nagradu mađarskom premijeru dostavlja naftu u Budimpeštu. Tu je sve samo po sebi jasno, takvu izdajničku politiku prema Hrvatskoj nitko nije vodio od doba mađarona i Khuena Hedervarya, rekao je šef SDP-a Davor Bernardić.

U obranu Andreja Plenkovića stao je Željko Reiner.

- Za Bernardića nitko živ nit je čuo izvan Hrvatske niti bi se on znao nositi s bilo kim izvan Hrvatske. Ne zna se nositi zapravo niti s onima u Hrvatskoj. Na kraju u vlastitoj stranci su ga se par puta pokušali riješiti, pa nisu uspjeli. Eto sada, hoćeš, nećeš, on im je na čelu i moraju ga podržavati. Njegove riječi ne zaslužuju nikakav komentar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!