19:06 / 15.06.2020.

Autor: HRT/Hina

Bernardić: Naš tim osigurat će bolji život građanima

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U prvim tjednima nakon izbora formirat ćemo manju vladu i donijeti odlučne zakone i mjere koje je ova Vlada propustila donijeti prije raspisivanja izbora, najavio je Bernardić.
Lider Restart koalicije i predsjednik SDP-a Davor Bernardić je, nakon što je s koalicijskim partnerima predao izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, ustvrdio da su "predali pobjedničke liste s timom koji će osigurati novi početak i bolji život građanima".

Upravo smo predali pobjedničke liste Restart koalicije, izlazimo na parlamentarne izbore s najboljim ljudima i jasnim planom kako ljude izvući iz krize i kako Hrvatskoj osigurati potreban novi početak i bolji život za sve građane, izjavio je.

- U prvim tjednima nakon izbora formirat ćemo manju vladu i donijeti odlučne zakone i mjere koje je ova Vlada propustila donijeti prije raspisivanja izbora, najavio je.

Ponovio je da će donijeti Zakon o obnovi Zagreba, Zakon o skraćenom radnom vremenu kako bi pomogli očuvanju radnih mjesta, mjere za socijalno ugrožene, posebno umirovljenike i sve socijalne potrebite. Usto, kazao je, podignut će minimalnu plaću na četiri tisuće kuna i neoporezivi dio dohotka na pet tisuća kuna kako bi omogućili da za više od 700 tisuća zaposlenih plaće narastu u startu za 300 kuna. Pomoći ćemo i turističkom sektoru spuštanjem PDV-a u ugostiteljstvu i turizmu na deset posto, istaknuo je.

Naš program se bazira na pet ključnih stupova - jačanje gospodarstva i konkurentnosti, dignuti poljoprivrednu proizvodnju i izvoz, kao i razvoj investicija koje su na povijesnom niskim razinama. Drugi ključni cilj je digitalna transformacija zemlje jer država treba biti bliža i građanima i poduzetnicima. Treći cilj je reformirati državnu i lokalnu samoupravu, s naglaskom na jaču decentralizaciju. Četvrto je modernizacija zdravstvenog sustava i peta je beskompromisna borba protiv korupcije i reforma pravosuđa, nabrojio je ciljeve svoje koalicije Bernardić.

Imamo najbolji tim i bit ćemo vlada koja će donositi ključne odluke za budućnost zemlje, smatra.

- Izbor je vrlo jednostavan - želimo Hrvatsku bez korupcije, nepravde, siromaštva i diskriminacije. Pozivam građane da izađu na izbore i daju povjerenje Restart koaliciji koja je jedina alternativa i snaga za promjenu, apelirao je. "Izbor je vrlo jednostavan - ili HDZ ili Restart koalicija, ili po starom, putem korupcije ili Restart koalicija", poručio je.

Upitan je li se izborom kandidata na listama obračunao sa stranačkim neistomišljenicima, odgovorio je da nije.

- SDP i Restart koalicija imaju apsolutno najjače liste i slagane su po istom principu kao i za europske izbore, to su pobjedničke liste i na njima su svi najjači ljudi SDP-a, ocijenio je Bernardić.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!