11:54 / 05.07.2018.

Autor: M.M./Hina

Bernardić: Neću podnijeti ostavku

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić izjavio je da neće podnijeti ostavku. Pozvao je sve u stranci da štite SDP, čuvaju socijaldemokraciju i poštuju statut stranke.
Predsjednik SDP-a Davor Bernardić izjavio je da neće podnijeti ostavku. Pozvao je sve u stranci da, sukladno demokratskim procedurama, štite SDP, čuvaju socijaldemokraciju i poštuju statut stranke.

Bernardić kaže da je sada najvažnije smiriti loptu i o problemima razgovarati u stranici, a pismo 90 nezadovoljnih članova SDP-a primio je na znanje.

Ono je namijenjeno meni i ja ga ne mislim dijeliti ni s kim, a što se tiče formalnih zahtjeva, nikakav formalan zahtjev nisam dobio sukladno statutu i stranačkim pravilima, rekao je na predstavljanju SDP-ovih mjera za povećanje mirovina.

Dodao je kako nije ugodno raditi u takvom okruženju jer je to već šesti li sedmi pokušaj rušenja predsjednika SDP-a.

Način na koji se to radi nije dobar, podsjeća me na puč, anarhiju. To ne smijemo raditi, u stranci moramo razgovarati kritički o brojnim problemima, ali isključivo na tijelima stranke, poštujući ono što smo sami donijeli, naš statut koji nam omogućava da funkcioniramo normalno, po pravilima, kao demokratska stranka u demokratskoj zemlji, ustvrdio je.

Upitan hoće li biti sankcija za ljude koji su mu okrenuli leđa, odgovorio je da je sada najvažnije zadržati ljudsko dostojanstvo i osjećaj pripadnosti samom SDP-u, pa apelira da to svi zajedno naprave.

Na pitanje zbog čega potpisnici pisma nisu mogli biti na sjednici Predsjedništva SDP-a, Bernardić je rekao da su svi bili do kraja i nisu bili zamoljeni da izađu te da je riječ o pogrešnim informacijama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!