11:56 / 19.09.2018.

Autor: M.M./HRT

Bernardić nezadovoljnim SDP-ovcima: To se tako ne radi

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić komentirao i izazak Milanke Opačić iz SDP-a.
Komentirajući izlazak Milanke Opačić iz SDP-a, predsjednik stranke Davor Bernardić rekao je da mu je žao zbog toga, ali svakom tko se ne vidi u SDP-u i ne dijeli njihova socijaldemokratska uvjerenja može reći da mu želi sretan put i puno sreće u životu.  "I nadam se da neće nastaviti podržavati HDZ kao neki naši disidenti poput Sauche i Ronka", dodao je.

Na pitanje tko je predsjednik Kluba zastupnika, Bernardić je rekao da je Predsjedništvo na sjednici održanoj u srpnju donijelo odluku da on preuzima Klub zastupnika, međutim na Klubu je izraženo nezadovoljstvo i jučer je Predsjedništvo donijelo odluku da dužnosti predsjednika Kluba nastavlja obavljati Arsen Bauk.

Bernardić je rekao da kao predsjednik SDP-a ima potporu legitimno izabranih tijela stranke, članica i članova koji su mu dali povjerenje, njih više od 12.000, Statuta koji služi da bi SDP funkcionirao kao normalna demokratska stranka.

Spreman sam na sve. Hoćete izbore - može, hoćete stranački referendum - može, hoćete ostavku - može, ali sve prema Statutu. Nemojte cmizdriti ni moljakati putem medija da dam ostavku jer se to tako ne radi. Račan se okreće u grobu kad vidi kako pojedinci ruše stranku, a sebe nazivaju uglednim članovima.

Pozvao je sve članove i članice SDP-a da javno, jasno i glasno stanu u obranu Statuta, demokratske procedure, vrijednosti, kao i Račanovih načela djelovanja. Još je jednom poručio da je spreman na sve sukladno Statutu.

Premijeru Andreju Plenković poručio je ako je HDZ toliko jak, a SDP toliko slab, neka bude hrabar i raspiše prijevremene izbore, a ne da kupuje i ucjenjuje zastupnike po Saboru ne bi li oni podržavali njegovu tanku parlamentarnu većinu. Jedino što ja vidim da stoji iza njega je lopovski HDZ, naglasio je Bernardić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!