15:03 / 20.01.2018.

Autor: HRT

Bernardić o Rafineriji Sisak, stanju u SDP-u i satiri

-

-

Foto: - / -

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić pred novinarima je danas prokomentirao aktualnosti.
Predsjednik SDP-a Davor Bernadić komentirao je danas pri predstavljanju kampanje Foruma mladih SDP-a postupanje Vlade u slučaju Rafinerije Sisak, stanje u vlastitoj stranci te svoje inzistiranje na satiri posljednjih dana.

Bernadić poručuje da Vlada premijera Andreja Plenkovića "nema vizije" u slučaju Rafinerije Sisak u kojoj prijeti opasnost da 40 ljudi ostane bez posla. Podsjetio je na Plenkovićevo obećanje o povratka Ine u hrvatske ruke. "To je bilo 2016. Danas je 2018. i nije napravljen nijedan korak", ustvrdio je Bernardić.

Odgovarajući na upite novinara, izjavio je da je SDP na dobrom putu i da nakon ogulinskog sastanka raste optimizam. Medijske tekstove o tome da kao predsjednik stranke odbacuje nekad jake ljude SDP-a kao što su Joško Klisović, Siniša Varga i Orsat Miljenić, Bernardić je nazvao "još jednim spinom". Upitan bi li podupro bivšeg šefa SDP-a Zorana Milanovića kandidira li se za predsjednika Republike, odgovorio je da "to nije sada tema". Izjave Snježane Banović koja je dala ostavku na mjesto predsjednice SDP-ova Savjeta za kulturu, uz poruku kako SDP ide u ponor, Bernardić je nazvao pesimističnima.

Drago mu je što je postigao cilj i vratio fokus javnosti na ono što je bitno, rekao je komentirajući kritike na račun njegova zastupničkog pitanja na saborskom aktualcu neki dan. Bernardić je premijera, podsjetimo, pitao "Di su pare?", aludirajući na satiričnu stranicu koja je nerijetko ismijavala hrvatske političare, a koja je uklonjena s Facebooka. "Satira je tek sredstvo kojim želimo poručiti da u Hrvatskoj nema slobode javnog govora i na djelu je najgori mogući oblik cenzure", izjavio je šef SDP-a koji je danas na zagrebačkom Cvjetnom trgu sudjelovao u pokretanju nacionalne kampanje Foruma mladih Hrvatske "Plan za mlade" pod radnim nazivom "Dosta je". Poručio je, među ostalim, i da se Hrvatska mora boriti za ostanak mladih u zemlji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!