14:52 / 21.11.2018.

Autor: D.M./Hina/HRT

Bernardić: Ovo nije Vlada radnika i siromašnih

-

-

Foto: - / -

"Ova reforma je nepravedna jer se plaće dižu samo najbogatijima i premijeru Plenkoviću, umjesto svim radnicima, i ide na ruku uvoznim lobijima, poručio je Bernardić.
Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u srijedu je ponovno ustvrdio da je porezna reforma propustila povećati plaće građanima, zbog čega sve više iseljavaju iz Hrvatske, te je optužio Vladu da "nije Vlada radnika i siromašnih nego služi bogatima".

"Ova reforma je nepravedna i loša jer se plaće dižu samo najbogatijima i premijeru Andreju Plenkoviću, umjesto svim radnicima, i ide na ruku uvoznim lobijima. Ovo nije Vlada radnika i siromašnih, ovo je Vlada koja služi bogatima. Svaku priliku koriste da uzmu od siromašnih i daju bogatima", istaknuo je Bernardić u izjavi novinarima. Ocijenio je kako nije provedena nijedna reforma nego Vlada "pretače iz šupljeg u prazno i baca prašinu u oči" stvarajući dojam da se nešto radi za građane.

Komentirajući navodni ultimatum Milana Bandića, iz čijeg su Kluba zastupnika najavili da neće podržati proračun ako se ne osiguraju novci za besplatne udžbenike za osnovnoškolce u cijeloj državi, Bernardić je rekao da mjera besplatnih udžbenika sama po sebi nije loša, ali pitanje je kada dolazi i od koga. "Očito je zagrebački proračun presušio zbog kupovine mandata u Saboru i pravo je pitanje tko provodi obrazovnu reformu. Mislio sam da je provodi HNS, a ne Bandić. Bit će zanimljivo vidjeti u narednim tjednima tko je zapravo glavni partner ove Vlade, HNS ili Bandić", kaže Bernardić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!