18:58 / 05.01.2018.

Autor: HRT

Bernardić: Postoje moji i stranački propusti

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić je u stanci sjednice Predsjedništva priznao da postoje propusti u njegovu radu te radu stranke koji su doveli do toga da javnost ne prepozna stranačke inicijative usmjerene na bolji život u RH.
Predsjednik SDP-a Davor Bernardić  izjavio je na sastanku Predsjedništva stranke, da će 2018. godina biti godina suočavanja s istinom, godina razotkrivanja, i godina u kojoj će postati jasno da će se RH morati početi nositi s mnogim stvarima koje su gurane pod tepih te ih početi rješavati.

U izjavi novinarima u stanci sjednice Predsjedništva Bernardić je priznao da postoje propusti u njegovu radu te radu stranke koji su doveli do toga da javnost ne prepozna stranačke inicijative usmjerene na bolji život u Hrvatskoj.

Prošla godina u SDP-u je bila, rekao je, godina predanog rada, restrukturiranja i rješavanja brojnih problema, ali i godina u kojoj je SDP u saborsku proceduru uputio 20-ak zakonskih prijedloga, kao i godina okupljanja i dijaloga na ljevici te obnove razgovora sa sindikatima i civilnim društvom. Zadatak je SDP-a u ovoj godini, naglašava, bolja i pravednija Hrvatska kroz tri ključna cilja - bolji uvjeti rada, veća socijalna sigurnost za sve građane i plan za gospodarstvo.

"Naš zadatak je da svu količinu i silinu onoga što je SDP radio, a riječ je o golemom radu posljednjih godinu dana, jasnije počnemo komunicirati i tu ja osobno vidim i svoje propuste", ustvrdio je te dodao da stranka na team-buildingu u Ogulinu idući tjedan treba dogovoriti na koji će način jasnije komunicirati prema javnosti sve ono dobro što je pokušala napraviti u proteklih godinu dana u hrvatskoj politici.

Bernardić: Nema razloga da sastanak u Ogulinu ne pomaknemo

Ističe da će se sastanak u Ogulinu održati te kaže kako je riječ o redovitom druženju stranačkog Predsjedništva i Kluba zastupnika pred novu saborsku sjednicu. S obzirom na to da je čuo kako neki od zastupnika zbog prije planiranih obveza ne mogu doći 12. siječnja kako je prvotno bilo planirano, kaže kako nema razloga da se druženje ne pomakne za jedan dan odnosno, na 13. i 14. siječnja (subota i nedjelja).

Na pitanje novinara što ako i nakon pomicanja datuma održavanja sastanka u Ogulinu ne dođu neki od saborskih zastupnika, budući da su se takve najave već mogle čuti u medijima, Bernardić odgovara: "Mogu samo reći da je dolazak u SDP-ov klub dolazak na posao za koji su ljudi u Saboru plaćeni".

Bernardić: Bilo je uspona i padova

Novinare je zanimao i komentar na istraživanja koja pokazuju da SDP ima najlošiji rejting u posljednje tri godine, a Bernardić je odgovorio da stranka sada ima priliku podvući crtu i vidjeti jesu li svi dovoljno napravili za SDP, a time i za Hrvatsku. To očekuje od svakog u SDP-u, a njegova su vrata, kaže, otvorena za sve s dobrim prijedlogom te je pozvao sve u stranci na zajedništvo. Upitan je li spreman podnijeti ostavku ako se nastavi pad rejtinga stranke, odgovorio je kako godinu dana, od kada je na čelu stranke, preispituje svoj rad te da su ga u prvim mjesecima dočekale "neke stvari neočekivano".

"Bilo je različitih događanja, uspona i padova. Bilo je pokušaja, neću reći drugarske kritike, destrukcije gdje se doslovno dovodila u pitanje moja pozicija. Bilo je puno toga što se događalo. A ja sam danas, godinu dana nakon što sam na ovoj funkciji, puno svjesniji, puno ozbiljni, puno fokusiraniji i odlučniji u tome da napravimo dobre stvari u Hrvatskoj", poručio je. Ponovio je da je zadatak svih u stranci da to prepoznaju hrvatski građani. "Na tom polju osobno mislim da ni ja, a onda ni SDP nismo bili dovoljno uspješni i pokušat ćemo to promijeniti", kazao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!