12:33 / 30.10.2018.

Autor: I.M./Hina

Bernardić: S Komadinom sam prijatelj, s Ostojićem ću preispitati odnose

-

-

Foto: - / -

Bernardić je u izjavi novinarima najavio da će sjednicu Predsjedništva stranke sazvati u rokovima, odbivši precizirati kada će to biti.
Predsjednik SDP-a Davor Bernardić, vezano za medijska nagađanja da su mu politički mentori Zlatko Komadina i Rajko Ostojić okrenuli leđa, poručio je da je s Komadinom prijatelj, a s Ostojićem će "nakon špekulacija koje su se pojavile u medijima morati preispitati odnose".

U subotu je, naime, na Glavnom odboru SDP-a propao pokušaj opoziva Bernardića s mjesta predsjednika stranke, koji je prema izvorima nekih medija koordinirao Ostojić, dok je Komadina jučer izjavio kako je "definitivno došlo vrijeme da Predsjedništvo SDP-a zauzme svoj stav o tome, to očekuju članovi Glavnog odbora i to se mora dogoditi. 

Bernardić je u izjavi novinarima najavio da će sjednicu Predsjedništva stranke sazvati u rokovima, odbivši precizirati kada će to biti, ali uvjerava da neće izbjegavati sazivanje sjednice tog tijela u kojemu je, prema neslužbenim informacijama, izgubio većinu. "O mom ostanku na čelu stranke izjasnile su sve članice i članovi. Što se tiče rokova, svi rokovi u SDP-u su sukladni Statutu, tako će biti i ovaj put, kao i uvijek, poručio je.

Osvrćući se na subotnju Glavnog odbora, na kojoj nije uspio pokušaj njegova rušenja, kazao je kako je njegov zadatak uvesti red u stranku i konsolidirati je do europskih izbora, te da će to i napraviti. "Moj zadatak je da uvedem red i bit ću ustrajan u tom cilju. Što se tiče subote, tada je SDP još jednom pokazao da ne mogu proći nered, nerad i da ne mogu proći oni koji su radost za HDZ i u trenutku najvećih HDZ-ovih afera ruše SDP", naglasio je Bernardić.

Ustvrdio je kako neće pokrenuti postupak izbacivanja nekih članova SDP-a koju se zauzimaju za njegov odlazak s čelnog mjesta u stranci.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!