13:53 / 19.05.2020.

Autor: Vijesti/HRT

Bernardić: SDP će sastaviti stabilnu Vladu koja će zemlju čupati iz krize

-

-

Foto: - / -

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u Virovitici je predstavio novu Restart koaliciju.
Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u Virovitici je predstavio novu Restart koaliciju. Istaknuo je da i dalje pregovaraju s potencijalnim koalicijskim partnerima te da su spremni ponuditi, kako je rekao, potpuni restart zemlje na zdravim osnovama, za razliku od dosadašnje HDZ-ove politike za koju tvrde - da je opustošila Hrvatsku.

- Ja mislim da će SDP nakon ovih izbora sastaviti sigurno stabilnu hrvatsku Vladu koja će zemlju, nažalost, čupati opet iz velike krize u kojoj je ostavlja HDZ. Vidite da su oni bježeći od odgovornosti pobjegli na izbore, nikakvog plana za ono što će se događati nakon 15. lipnja oni nemaju, apsolutno nikakvog plana, i to je zapravo obilježilo cijeli Plenkovićev mandat, rekao je Bernardić.

Uoči radnog sastanka izbornog stožera stranke za 4. izbornu jedinicu u Osijeku Bernardić je u izjavi novinarima ocijenio da je Hrvatska po korupciji jedna od najgorih zemalja u Europi, čak i u svijetu, što smatra potpuno neprihvatljivim.

Kao neke od mjere za borbu protiv korupcije Bernardić je najavio donošenje zakona o porijeklu imovine, uspostavu poreznog Uskoka i reformu pravosuđa, istaknuvši kako "Restart koalicija" želi Hrvatskoj osigurati novi početak, "koji nam je potreban jer Hrvatska zaslužuje budućnost".

Ustvrdio  je da je u mandatu  HDZ-ove Vlade Hrvatsku napustilo više od 150 tisuća ljudi, što  "dramatično upozorava da nešto sa sadašnjim sustavom ne funkcionira".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!