Bernardić: Spreman sam otići

05.07.2020.

18:31

Autor: HRT

default error photo
Ne bježim od odgovornosti i spreman sam otići, ali SDP ide dalje, rekao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić.
Nije lako govoriti nakon ovakvog izbornog rezultata, rekao je Davor Bernardić i zahvalio svima koji su izašli na izbore, bez obzira za koga. Preuzeli ste odgovornost, rekao je. Na Iblerovom trgu ne skrivaju razočaranje, u stranci se traži odgovornost. Sjednica Predsjedništva stranke sazvana je za 10 sati, na kojoj će, kako je Bernardić i najavio biti razgovora o ostavkama.


- Odlučivali ste o budućnosti svoje zemlje. Želim zahvaliti svima koji su glasali za RESTART koaliciju, koji su glasali za promjene. Put novog početka, put promjena i put restarta za Hrvatsku u vremenu koje je pred nama pokazat će se kao neophodan. Kao što je Masaryk rekao vrijeme za istinu dođe kada istina postane potrebna. Za nas socijaldemokrate istina je uvijek bila ključna misao vodilja. Istina nas je vodila u svim ključnim borbama za ovu zemlju kada smo dva puta preuzimali odgovornost. Tada smo demokratizirali društvo, ojačali neovisne institucije, započeli pregovore s Europskom unijom i NATO paktom. Izgradili smo najmodernije autoceste u Europi, digli plaće i mirovine za preko 50 posto, jačali standard naših građana i neovisne institucije naše zemlje, ali i civilno društvo. Kruna našeg posla je bila kada smo Hrvatsku uveli u EU. To je SDP.

- Mi smo na braniku osobnih sloboda, na braniku svih onih prava ljudi u borbi za prava radnika, umirovljenika, u borbi za sve one ugnjetavane i potlačene i tako ćemo ostati i dalje. Jer vjerujemo u takvu zemlju, vjerujemo u otvorenu, modernu, tolerantnu zemlju, u kojoj svatko zaslužuje jednaku pravnu zaštitu, sigurnost i šansu. Naravno da je ovaj rezultat loš. Ne bježim od odgovornosti i spreman sam otići, i sutra ćemo o tome razgovarati na Predsjedništvu stranke, ali SDP ide dalje i Hrvatska ide dalje.

- Idemo naslikati i dovršiti onu Račanovu sliku Hrvatske koju nam je ostavio u amanet. To je slika djeteta kojem nije loše u školi, čiji roditelji mogu kupiti veći stan u kojem će ono imati svoju sobu, čiji djed ima mirovinu da mu može dati za džeparac i da zna kad počne putovati svijetom da mu neće biti neugodno i da će s ponosom moći reći ja sam iz Hrvatske.

- Izborna noć uz HRT

Čestitao je HDZ-u i Andreju Plenkoviću na pobjedi.

RESTART koalicija predvođena SDP-om prema do sada prikupljenim rezultatima osvojila je 41 mandat. 
"