12:30 / 24.05.2020.

Autor: Dnevnik u podne/IMA/M.Š./HRT

Bernardić u Splitu o odgovornosti za smrt štićenika, Sanader mu odgovorio

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić obilazi Dalmaciju pripremajući stranku za parlamentarne izbore.
Predsjednik SDP-a Davor Bernardić obilazi Dalmaciju pripremajući stranku za parlamentarne izbore.

U Splitu je rekao da će jedan od ključnih planova nove vlade na čelu sa SDP-om biti izgradnja stanova za najam za studente i mlade obitelji te gradnja novih domova za umirovljenike.

Stožer Splitsko-dalmatinske županije ocijenio je najlošijim u Hrvatskoj.

- Još, nažalost, nema ničije odgovornosti za smrt štićenika doma za umirovljenike u Splitu. Plenković još štiti Sanaderova štićenika. To je neprihvatljivo. Odgovornost za taj propust mora se javno iskazati, mislimo da je gospodin Škaričić odavno trebao otići s te pozicije. Oni se očito štite iako postoji vrlo jasna odgovornost za smrt dvadesetak štićenika doma, istaknuo je šef SDP-a Davor Bernardić.

Dodao je da je Stožer Splitsko-dalmatinske županije bio najlošiji u Hrvatskoj i da nije odgovorio na izazove epidemije koronavirusa. Uz to, istaknuo je da zbog "turističkog armagedona" Split, kao jedan od najvećih turističkih gradova u Hrvatskoj, proživljava teške dane.

Bernardiću je odgovorio čelnik splitsko-dalmatinskog HDZ-a Ante Sanader, koji je rekao da ni drugi nisu mogli izbjeći ulazak virusa u domove za starije.

Poručuje - mi smo pobijedili sudove partije i neće "partija" određivati tko će se smjenjivati. - Svi se sjećate da je Peđa Grbin izjavio da je Bernardić jedan neuspjeli eksperiment... za bilo kakve eksperimente, poručio je Sanader.

Saborski zastupnik HDZ-a Ante Bačić je koaliciju  Restart okupljenu oko SDP-a nazvao "eror kotacijom", to jest "kotacijom s pogreškom".

- Zamislimo da u epidemiji koronavirusa i u teškim vremenima  Hrvatsku vode likov poput Bernardića ili Kreše  Beljaka - ne daj Bože, na što bi to sličilo, rekao je Bačić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!