11:51 / 03.02.2018.

Autor: HRT

Bernardić: Visoka primanja savjetnika u Agrokoru - legalna pljačka

-

-

Foto: - / -

Predsjednik SDP-a upitao je koja je u svemu tome uloga premijera.
Predsjednik SDP-a Davor Bernardić komentirao je visoka primanja Agrokorovih savjetnika ocijenivši kako se radi o političkom cirkusu odnosno o legalnoj pljački. Tvrdnje potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić, da nije znala za te iznose, nazvao je skandaloznima i ponižavajućim za sve građane i zaposlenike Agrokora.

Riječ je o političkom cirkusu i legalnoj operaciji, djeluje kao legalna pljačka. Ono što je Marina Dalić rekla je skandalozno, ponižavajuće za građane, za sve ljude koji rade u Agorkoru. Ono što je rekao predsjednik Hrvatskog sabora - da to nije simpatično - nije simpatično za 27 tisuća ljudi u Agrokoru koji za 20 godina svog života ne mogu zaraditi ono što Vladin povjerenik, tj. Plenkovićev povjerenik Ramljak, zaradi za samo jedan mjesec, rekao je Bernardić.

Danas nije pitanje 'di su pare', jer pare su kod Plenkovićevog povjerenika i  njegovih savjetnika, danas je pitanje 'di je Plenković', rekao je. Smatra da tu ima itekako posla za Državno odvjetništvo Republike Hrvatske jer sve to smrdi na korupciju.

Najavio je da će SDP-ovi zastupnici, članovi saborskog Odbora za gospodarstvo, pitati Ramljaka o svemu.  On mora sve u ovom procesu učiniti potpuno transparentno. Je li normalno da Plenkovićev povjerenik u Agrokoru zarađuje milijun kuna prema svojoj firmi i 120 tisuća kuna plaće dok radnice i radnici taj iznos ne mogu zaraditi za 20 godina u Agrokoru. Možda treba pitati ljude koji se svakodnevno za malu plaću bore za svoju sudbinu i svojih obitelji što misle o tim njihovim iznosima, o tome koliko se isplaćuje novaca i na koji način iznosi novac iz Agrokora,  rekao je Bernradić.

Odgovarajući na pitanje razmišlja li o koaliciji s Mostom,  kazao je da izbori nisu tema. Kada budu SDP će razgovarati sa svima jer je je dokazao da može surađivati sa svim strankama kojima su na prvom mjestu građani, a ne privatni džepovi, osobni interesi i legalna pljačka, rekao je predsjednik SDP-a.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!