15:59 / 20.11.2018.

Autor: D.M./HRT

Bernardić: Vlada štiti bogate uzimanjem siromašnima

-

-

Foto: - / -

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić najavio je da Klub zastupnika SDP-a neće podržati Vladinu poreznu reformu, za koju je rekao kako je samo "prodavanje magle" i obmana javnosti.
Predsjednik SDP-a Davor Bernardić najavio je da Klub zastupnika SDP-a neće podržati Vladinu poreznu reformu, za koju je rekao kako je samo "prodavanje magle" i obmana javnosti.

Bernardić je na konferenciji za novinare poručio kako SDP nema namjeru podržati nepravednu reformu, "kojom će plaća rasti samo najbogatijima i Plenkoviću, a ne radnicima i onima kojima je najpotrebnija". Glavni cilj Vlade je štititi bogate uzimanjem siromašnima  "Nećemo podržati ni udar na privatne iznajmljivače, ni dodatno bogaćenje uvoznog lobija. Ovu reformu je najbolje opisao Plenković kada je pozvao strane investitore da ulažu u Hrvatsku jer imamo jeftinu radnu snagu. Očito je glavni cilj ove Vlade štititi bogate na način da se uzima siromašnima, poručio je čelnik SDP-a.

Ustvrdio je da SDP neće odustati od svog prijedloga povećanja plaća, za koji drži da je jedina istinska mjera za povećanje kvalitete života i zaustavljanje iseljavanja. "Naš cilj je da povećanjem osobnog odbitka s 3.800 na 5.000 kuna sve plaće u Hrvatskoj od nove godine narastu za minimalno 330 kuna mjesečno. Da se prihvati taj prijedlog, plaće bi zdravstvenih radnika i učitelja u startu rasle šest posto, a uz povećanje osnovice četiri posto, a ne tri kako predlaže Vlada, plaće bi od nove godine narasle deset posto. To je važno jer su zdravstveni radnici pod izrazitim migracijskim pritiskom", kazao je. Bernardić je komentirao i najavu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da će odlučivati je li bilo u redu da HDZ-ovo izaslanstvo na čelo s Andrejem Plenkovićem na stranački skup u Finsku putuje Vladinim zrakoplovom, te izjavu političkog tajnika HDZ-a i ministra uprave Lovre Kuščevića kojom preispituje tu najavu Povjerenstva i samu predsjednicu Natašu Novaković. "Vrlo brzo ćemo vidjeti radi li se o novim igricama i igrama kod vladajućih, rekao je i dodao kako je Natašu Novaković izabrao upravo HDZ u političkoj trgovini s HNS-om.
"Možda će najbolje razotkrivanje rada Povjerenstva biti njihovo odlučivanje u slučaju Plenković i Marić u aferi Hotmail i Borg", poručio je Bernardić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!