13:19 / 20.02.2018.

Autor: HRT

Bernardić: Vladajući nemaju parlamentarnu većinu

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Agrokoru se događa legalna pljačka u režiji vladajućih. Ramljak ima više savjetnika nego Trump, Merkelica i Putin zajedno, rekao je Bernardić govoreći o savjetnicima iz Ramljakove bivše tvrtke.
Predsjednik SDPa Davor Bernardić zajedno s članom Predsjedništva Ivom Jelušićem u središnjici SDP-a na konferenciji za medije govorio je o aktualnim političkim temama u zemlji, s posebnim naglaskom na situaciju oko Agrokora. U Agrokoru se događa legalna pljačka u režiji vladajućih. Ramljak ima više savjetnika nego Trump, Merkelica i Putin zajedno, rekao je Bernardić govoreći o savjetnicima iz Ramljakove bivše tvrtke.

SDP je poslao priopćenje u kojem poziva premijera da se oglasi i kaže što će učiniti zbog 27.000 radnika i radnica Agrokora koji strahuju zbog svoje sudbine jer jedino što još nismo vidjeli je plan restrukturiranja, niti način postizanja nagodbe, a nemamo ni stalno Vjerovničko vijeće, nego samo privremeno. Dodao je kako za SDP nema dileme - premijer mora riješiti problem Agrokora ili mora otići.

Hrvatska treba premijera koji se neće skrivati petnaest dana i koji će donositi odluke. Ministrica Martina Dalić mora otići. To bi trebao biti premijerov prvi potez. Gospodin Ramljak je samo produljena ruka Martine Dalić, a njega u Agrokoru drži još samo sporni ugovor o roll-upu. Na zadnjem saslušanju za Agrokor, Martina Dalić je rekla kako je ona pisala Lex Agrokor, no kad sam vrlo jasno upitao Plenkovića tko stoji iza tog zakona, njegov osobni savjetnik Vladimir Šeks je rekao kako iza tog "genijalnog uratka" stoji sam premijer. Premijer je to i osobno potvrdio. Prema tome, situacija je jasna. Plenković je potvrdio da stoji iza legalne pljačke u Hrvatskoj, stoji u priopćenju.

Ivo Jelušić je pak kazao kako je Martina Dalić duboko obmanula hrvatsku javnost jer je ranije tvrdila kako su AlixPartners samostalno odabrali podizvođače, odnosno hrvatske konzultante. Danas je jasno kao bijeli dan da im je taj izbor bio nametnut i da se tu događao sukob interesa. Očito je i da je od početka njihov cilj bio da se kroz tvrtku za koju je Ramljak do jučer radio, izvlače milijarde iz Agrokora, rekao je Jelušić.

Bernardić je izjavio i da premijer Andrej Plenković više nema parlamentarnu većinu jer nije uspio izbor predsjednice Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa. Oni ne žele niti neovisno pravosuđe niti neovisno Povjerenstvo za sukob interesa. Htjeli su instalirati prijateljicu Plenkovićevog savjetnika za medije na čelo šefice Povjerenstva za sukob interesa. Oni su željeli instalirati nju da bi mogli upravljati političkim procesima, kazao je Bernardić.

Stav SDP-a je takav da se apsolutno protivimo ponovljenom glasovanju u Saboru jer je to protuzakonito. Naime, natječaj se mora poništiti i ponovno provesti jer je nedopustivo da je kandidatkinja osoba koja prijateljuje s premijerovim savjetnikom, stoji u priopćenju SDP-a.
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!