Bernardić za HTV: Neću Grbinu raditi ono što je on radio meni

12:37 / 04.09.2021.

Autor: Dnevnik u podne/HRT

Davor Bernardić

Davor Bernardić

Foto: Dnevnik u podne / HRT

Najbrojniji gosti Tuheljskih toplica ovaj su vikend SDP-ovci. Njih 100-tinjak, među kojima su ključni stranački ljudi, načelnici, gradonačelnici, župani i saborski zastupnici, okupili su se da bi, kako kažu, utvrdili nove politike jer žele završiti razdoblje u kojem su se bavili sobom.

Ma koliko se Peđa Grbin i njegovi suradnici trudili sa strane staviti unutarstranačke probleme i otvoriti opća pitanja bitna za građane cijele Hrvatske, čini se da im to u Tuhelju danas neće uspjeti. Dokaz tomu je bivši predsjednik SDP-a Davor Bernardić s kojim je za Podnevni dnevnik HTV-a razgovarala Tatjana Munižaba.


Bernardić je već u uvodu pokrenuo pitanje izbačenih članova iz SDP-a. 


- SDP se susreće s jednom od najvećih kriza koje je imao u zadnjih 31 godinu, rekao je Bernardić za HTV, dodavši da su pojedini članovi stranke izbačeni "preko noći, nerazumnom odlukom". Bez okupljanja, poručuje, neće moći dalje. 


Rekao je kako pri prvom lošem rezultatu, na parlamentarnim izborima, nije oklijevao. Povukao je, kaže, liderski potez, dao ostavku i mandat na raspolaganje članstvu SDP-a.


Na pitanje traži li ostavku Peđe Grbina ako ne vrati izbačene članove, odgovorio je:


- Ne. Ovo je odgovornost rukovodstva. Ja sigurno neću niti Peđi Grbinu niti rukovodstvu raditi ono što su oni, barem neki od njih, radili meni zadnje četiri godine kada su me kontinuirano pozivali na ostavku i kontinuirano me rušili, rekao je.


Na klubu zastupnika u SDP-u podržat će ostanak četvero zastupnika, inače svojih bliskih suradnika, koji su sada neovisni. Na pitanje koliko ima pobornika u Klubu zastupnika za to da se glasuje protiv njihova isključenja, odgovorio je:


- Većina ljudi u SDP-u, a samim time i u Klubu zastupnika, želi jedinstven Klub zastupnika, ne želi da se SDP razbija na dva kluba, odgovorio je, dodavši kao žele da se SDP vrati na poziciju prvog izazivača HDZ-a s perspektivom d ana sljedećim parlamentarnim izborima preuzme odgovornost za RH.

Pogledajte cijeli razgovor:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!