18:33 / 17.08.2018.

Autor: HRT

Bernardić: Za pročelnicu Begić više nema mjesta u SDP-u

-

-

Foto: - / -

Slučaj u Zaprešiću pokazuje duboki problem u organizaciji hitne pomoći ali i kompletnog zdravstvenog sustava, poručio je iz Nove Gradiške predsjednik SDP-a Davor Bernardić.
Za smijenjenu riječku pročelnicu Veru Begić Blečić, koja je uzrokovala prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba poginula, nema više mjesta u SDP-u, rekao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić u petak tijekom posjeta Novoj Gradiški, a smatra i da bi ostavka ministra Milana Kujundžića bila moralni čin.

- Riječkoj pročelnici 30 dana istražnog zatvora

Čelnik SDP-a susreo se u petak tijekom posjeta Novoj Gradiški s gradonačelnikom Vinkom Grgićem (SDP), pratio je i program drugoga dana manifestacije Novogradiško ljeto i tom prilikom komentirao je aktualne političke teme u Hrvatskoj te odgovarao na pitanja novinara.

Bernardić: Nova Gradiška je model upravljanja Slavonijom i Baranjom

"Vinko Grgić je sa svojim timom suradnika pokazao kako se može vratiti nadu, otvoriti nova radna mjesta i vratiti ljude u grad. Nova Gradiška je model prema kojemu se treba upravljati Slavonijom i Baranjom, regiom iz koje mladi odlaze i koja pod ovom bladom nema nikakvu perspektivu u Hrvatskoj", istaknuo je Bernardić i ocijenio kako je činjenica da se u gradovima kojima upravljaju SDP-ovi gradonačelnici živi bolje i ljudi se manje iseljavaju.

Novinari su predsjednika SDP-a zatražili da prokomentira i slučaj riječke pročelnice koja je uzrokovala prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba izgubila život.

"U ovoj situaciji najvažnije je da se promptno reagirano i da je udaljena s posla. A što se mene osobno tiče, ona više ne može biti članica SDP-a", rekao je Bernardić, ali nije odgovorio na novinarsko pitanje je li trebala biti smijenjena i ranije, kada je takođe sudjelovala u prometnoj nesreći.

SDP je žilav i oporavit će se

Novinare je zanimao i Bernardićev komentar nedavnog okupljanja SDP-ovih gradonačelnika u Pločama, te što ga se i dalje poziva da podnese ostavku na mjesto predsjednika SDP-a.

"Informacije koje su se pojavile u medijima uopće ne odgovaraju realnosti. Naši gradonačelnici i načelnici imaju koordinaciju i vode brigu o boljem životu građana u njihovim lokalnim sredinama. Svaka inicijativa za bolji i jači SDP je dobrodošla i podržavam ju. Svaka inicijativa za destabilizaciju stranke je za osudu. SDP će naći načina i snage kako da se oporavi od ovoga neuspješog pokušaja puča i destabilizacije stranke putem medija", odgovorio je novinarima Bernardić.

Potvrdno je odgovorio na pitanje "ide li SDP u pravcu stabilizacije", te ponovio da je SDP pokazao žilavost i da će se oporaviti. Kako pak 'situacija izgleda iz kuta SDP-ovih gradonačelnika' novinari su pitali novogradiškoga gradonačenika Vinka Grgića.

"Mi želimo biti glas razuma i u situaciji vrlo teškoj za SDP napraviti nešto što radimo i u svojim mjestima gdje smo dosta uspješni. Šteta koja je nam je nanesena s nacionalnoga nivoa je velika. Ne želimo da se više preljeva, želimo prije svega dijalog, zato je predsjednik danas tu", rekao je Grgić.

Na novinarsko znači li to da su odnosi u SDP-o krenuli u pozitivnom smjeru, Grgić je potvrdio da su "ovi razgovori veliki pozitivan znak".

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić komentirao je i funkcioniranje sustava Hitne službe, te istaknuo da bi u aktualnom slučaju ostavka ministra Kujundžića bila moralni čin. Najavio je kako će SDP, po dolasku na vlast, reorganizirati zdravstveni sustav koji zbog aktualne vlade još pritišću neučinkovitost i visoki dugovi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!