Beroš: Briga za zdravlje nacije nije vic

09:43 / 02.06.2022.

Autor: HRT

Ministar zdravstva Vili Beroš

Ministar zdravstva Vili Beroš

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš objavom na Twitteru odgovorio je na reakciju čelnice HUBOL-a Ivane Šmit koja je njegovu najavu o obveznom sistematskom pregledu usporedila s lošim vicem.

- Posramljuje činjenica da nekim liječnicima briga za zdravlje nacije zvuči kao loš vic. Takve izjave ukazuju na nepoznavanje uloge preventive ili su utemeljene na drugim motivima, napisao je Vili Beroš na Twitteru.

Predsjednica Hrvatske udruge bolničkih liječnika Ivana Šmit, komentirajući najavu ministra zdravstva o obveznom sistematskom pregledu za sve punoljetne građane kazala je kako joj to izgleda kao loš vic. Upitala je gdje je ministar mislio organizirati  te sistematske preglede i što bi sve oni trebali obuhvaćati.


Najavu obveznih sistematskih pregleda ona smatra floskulom i neprovedivom idejom, a koja u konačnici služi samo jačanju ministrova imidža. 


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!