16:32 / 01.01.2021.

Autor: T.V./HRT

Beroš: Hotel na stradalom području pretvaramo u COVID-centar

-

-

Foto: - / -

Nakon što je brzo testiranje pokazalo da i među ljudima privremeno zbrinutim u zajedničkom smještaju na potresom pogođenom području ima zaraženih, ministar zdravstva Vili Beroš najavio je da će se jedan hotel na stradalom području pretvoriti u COVID-centar.
Nakon što je brzo testiranje pokazalo da i među ljudima privremeno zbrinutim u zajedničkom smještaju na potresom pogođenom području ima zaraženih, ministar zdravstva Vili Beroš najavio je da će se jedan hotel na stradalom području pretvoriti u COVID-centar. Uz to, sutra onamo stiže osam epidemiologa koji bi trebali procijepiti sve koji se nalaze u kolektivnom smještaju te one koji pomažu na tom području. 

➡️ Potresi - najnovije informacije
➡️ Preminula 41 osoba, novih 1170 slučajeva zaraze
➡️ Beroš: Od subote cijepimo ljude u potresom pogođenom području

- I danas su epidemiolozi na terenu i nastoje što bolje organizirati funkcioniranje po epidemiološkim principima kako bi se mogućnost širenja virusa maksimalno smanjila. Po svakom prijemu u kolektivni smještaj vrši se antigensko testiranje, rekao je Beroš.

Ministar Beroš je rekao da se epidemiološka situacija smiruje. Apelirao je na pridržavanje epidemioloških mjera i istaknuo da se primjenom cjepiva možemo dovesti u situaciju da se bolest slabije prenosi i da steknemo kolektivni imunitet koji će u potpunosti usporiti širenje virusa. Zahvalio je svim zdravstvenim ustanovama i Hrvatskoj vojsci, koji svi pariticipiraju u projektu Arena.

- Osobito se to vidjelo u situaciji potresa, kada je Arena primila COVID bolesnike iz Siska. Radi se i pri kraju je novi plan zbrinjavanja boelsnika iz potresom pogođene regije, naglasio je.

Istaknuo je da broj umrlih od posljedica COVID-19 zabrinjava.

- Zato su sve mjere usmjerene prema zaustavljanju širenja infekcije. S obzirom na velike brojeve koje smo imali unutar mjesec dana, ova smrtnost nije neočekivana, posljedica je tadašnjeg velikog broja novozaraženih. Dalje u budućnost gledamo s optimizmom jer se broj novozaraženih smanjuje, rekao je Beroš.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!