22:37 / 30.12.2021.

Autor: HRT

Beroš: Masku smo skinuli samo prilikom konzumacije vode

Beroš sa suprugom u trgovini

Beroš sa suprugom u trgovini

Foto: HTV / HRT

Na društvenim mrežama prošilia se fotografija ministra zdravstva Vilija Beroša bez maske u trgovini. Stigao je odgovor ministra. Kaže, radilo se o trenutku, masku je skinuo prilikom konzumacije vode.

- Za vrijeme ulaska u trgovinu moja supruga i ja smo imali maske kao i tijekom cijelog boravka u trgovini. Jedino smo skinuli masku prilikom konzumacije mineralne vode. Logično je za pretpostaviti da se prilikom konzumacije pića ne može nositi maska. Štoviše, kada tu razinu rizika kao društvo ne bismo tolerirali, nitko ne bi mogao raditi. Međutim, ako se maska nosi ostalo vrijeme boravka u zatvorenom prostoru, smanjuje se razina rizika na prihvatljivu što sam i ja sa suprugom učinio, poručio je Vili Beroš.

Dodao je kako su svi prisutni u trgovini cijepljeni te se time vjerojatnost širenja zaraze svela na zanemarivu razinu. "Navedeno potkrepljuju i snimke nadzornih kamera koje je ustupio vlasnik trgovine", poručio je ministar.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!