10:58 / 27.08.2020.

Autor: T.D./Hina

Beroš: Odluka o zatvaranju teretana nije donesena naprečac

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vili Beroš izjavio je kako je odluka o zatvaranju teretana u Splitsko-dalmatinskoj županiji donesena na osnovu zapažanja i odluka lokalnog Stožera civilne zaštite na temelju tamošnje epidemiološke situacije.
Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u četvrtak kako odluka o zatvaranju teretana u Splitsko-dalmatinskoj županiji nije donesena naprečac već na osnovu zapažanja i odluka lokalnog Stožera civilne zaštite na temelju tamošnje epidemiološke situacije.

- Odluka lokalnog županijskog stožera nije donesena naprečac, oni imaju sve podatke koje u ovom trenutku ne znam, ali znam da smo komunicirali da je riječ o četiri teretane, odnosno fitness centra u različitim gradova gdje je epidemiološka služba detektirala novooboljele. Nakon mnogih razgovora i pitanja donijeli su taj zaključak, rekao je Beroš novinarima pred Banskim dvorima.

- Sigurno imaju egzaktan broj, lokaciju i nazive teretana i siguran sam da tu odluku nisu donijeli naprečac. Svi smo vrlo svjesni koliko svaka takva odluka ima utjecaja na zaposlene i vlasnike, ali morate nam dopustiti da u ovom trenutku očuvanje zdravlja bude na prvom mjestu, kazao je.

Beroš se osvrnuo i na "slučaj Zadravec", koji je prerastao u aferu nakon što je u javnost iscurila snimka njegovog telefonskog razgovora sa zamjenicom ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Dijanom Zadravec.

- Radim svoj posao najbolje što znam i umijem, to će zasigurno netko procjenjivati. Uhvatio sam se u koštac s najvećim izazovima zdravstvenog sustava i u ovom trenutku sam čak i zadovoljan što nisam popustio pritiscima i ucjenama, nego sam omogućio zakonito djelovanje institucija, ustvrdio je.

- Malo me žalosti što je u medijskom prostoru fokus s osnovne teme, a to je pokušaj utjecaja i ucjene na dva visoka državna dužnosnika, mog državnog tajnika i mene, maknut u drugi plan. Zadovoljan sam što smo omogućili zakonito odvijanje procesa, kazao je Beroš.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!