10:37 / 19.06.2020.

Autor: I.D./HINA

Beroš: Primarnu zdravstvenu zaštitu redefinirati i učiniti dostupnijom

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Puno se posla prelijeva u bolnički sektor što je neracionalno financijski i organizacijski, ali i u rezultatima liječenja, ustvrdio je ministar zdravstva.
Ministar zdravstva Vili Beroš upozorio je u petak na potrebu redefiniranja primarne zdravstvene zaštite i poboljšanja njene dostupnosti kao mjestu rješavanja najvećeg dijela slučajeva.

- Puno se posla prelijeva u bolnički sektor što je neracionalno financijski i organizacijski, ali i u rezultatima liječenja, ustvrdio je ministar zdravstva.

Beroš je u Dubrovniku nazočio potpisivanju 768.000 kuna vrijednih ugovora o zajedničkom financiranju dodatnih medicinskih timova u turističkoj sezoni 2020. godine s gradovima i općinama, županijskim Zavodom za hitnu medicinu te domovima zdravlja u Dubrovniku, Metkoviću, Korčuli, Pločama i Veloj Luci.

- Govorimo o napretku u pružanju zdravstvene zaštite. U mandatu ove Vlade ulaganje u zdravstvo je bilo dominantno, s uloženih više od 2,9 milijardi kuna u različite projekte. Ovaj iskorak u ljetnim mjesecima je pokazatelj naše brige o turistima i svakako je hvalevrijedan potez kao zajedničko ulaganje lokalne samouprave i županija, uz sudjelovanje zavoda za hitnu medicinu i domova zdravlja, rekao je Beroš.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić rekao je kako potpisani ugovori predstavljaju nastavak dobre prakse poboljšavanja zdravstvene usluge za stanovnike, ali i goste županije.

- U ovih deset ugovora Županija sudjeluje sa 475.000 kuna, Ministarstvo turizma 125.000 kuna, a lokalna samouprava sa 168.000 kuna. Sve su to opravdana sredstva, jer moramo imati povećan broj timova. Premda nećemo imati veći broj turista, ali ovo je poruka da smo među najboljim turističkim destinacijama Sredozemlja, rekao je Dobroslavić.
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!