Beroš: Pripremamo zdravstveni sustav za eventualnu 3. fazu širenja virusa

14.03.2020.

14:16

Autor: HINA/HRT

default error photo
Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je da Vlada priprema širok niz mjera i odluka kako bi zdravstveni sustav bio podignut na višu razinu i bio pripravan odgovoriti na eventualnu 3. fazu širenja koronavirusa koja znači da je dokazana njegova lokalna transmisija.

 
Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je da Vlada priprema širok niz mjera i odluka kako bi zdravstveni sustav bio podignut na višu razinu i bio pripravan odgovoriti na eventualnu 3. fazu širenja koronavirusa koja znači da je dokazana njegova lokalna transmisija.

Ministar zdravstva rekao je to u izjavi novinarima na Markovu trgu nakon sastanka članova Nacionalnog kriznog stožera s premijerom Andrejom Plenkovićem i ministrima.

- Razgovarali smo o paketu sektorskih mjera koje Vlada promišlja kao odgovor na novonastalu situaciju, a u okviru zdravstvenog segmenta, naglasio je Beroš.

Razgovaralo se, dodao je, o različitim odlukama koje je potrebno donijeti da pripravnost zdravstvenog sustava podignemo na jednu višu razinu.

Hrvatski zdravstveni sustav je u ovom trenutku u drugoj od pet faza reakcije na širenje koronavirusa, a Beroš objašnjava kako "ulazak" u treću fazu znači da se treba dogoditi dokazana lokalna transmisija virusa.

- Razgovarali smo o odlukama koje je potrebno donijeti, i već su napisane, kako bi omogućili da se zdravstveni sustav podigne na jedan viši nivo, da mobiliziramo po potrebi ljudske i druge resurse, da bismo bili spremni odgovoriti u punom smislu na tu treću fazu, poručio je ministar zdravstva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!