19:07 / 08.05.2020.

Autor: Dnevnik/IMS/D.M./HRT

Beroš u Dnevniku HTV-a: Trenutno nije u planu uvođenje karantene

-

-

Foto: - / -

Od 36 novooboljelih od koronavirusa, njih čak 22 je na Braču. O tome u Dnevniku govori ministar zdravstvaVili Beroš.
Ponovno veći broj novih slučajeva zaraze koronavirusom u Hrvatskoj - 36. Najviše, čak 22 novooboljelih je na Braču. O tome je u Dnevniku HTV-a govorio ministar zdravstva Vili Beroš.

"Znamo da je virus među nama i da koristi svaku priliku da se proširi. Zato moramo biti oprezni. Bračani su virusu dozvolili širenje. Način na koji se bolesnik iz bolnice zarazio nakon 20 dana nije poznat. Moguće da je da je on nulti pacijent. Tri su epidemiologa već na Braču, a dolazi i još jedna ekipa, kazao je u Dnevniku HTV-a ministar zdravstva Vili Beroš.

Najnovije informacije o stanju na Braču: sutra nova testiranja
U Hrvatskoj 36 novih slučajeva zaraze, nema preminulih
Sve o koronavirusu

- Nije plan u ovom trenutku da se proglasi karantena. Razmišljamo o ograničavanju putovanja između mjesta na otoku, i s otoka na kopno. Oni koji zbog svog posla ili starijih članova obitelji budu morali putovati to će moći učiniti, dodao je.

Najavio je da će se ići u daljnju relaksaciju mjera, ukoliko budemo održavali fizičku distancu i ako epidemiološka situacija bude i dalje dobra. Na pitanje o tome što nas čeka u eventualnom drugom valu nije mogao konkretno govoriti.

- Svi stručnjaci na svijetu udružili su snage da bolje razumijemo ovaj virus. Moguće je da tijekom jeseni dođe do druge faze vala infekcije. Međutim, budimo optimistični. Gledajmo na ovo kao na sve respiratorne viruse koji su u povijesti bili prisutni, pa su onda otišli, kazao je. Međutim, ponovio je moramo biti spremni na sve mogućnosti. 

"Ja sam ministar ali sam i političar, član sam HDZ-ove Vlade"

Spominjete se kao veliki adut HDZ-a na predstojećim izborima, kao i nositelj jedne od lista. Jeste li se spremni nositi s tim političkim pritiskom koji će nositi predizborna kampanja uz borbu s koronavirusom?, upitao je Đurica Drobac ministra. 

- Ja sam ministar zdravstva Republike Hrvatske i potpuno je jasno da ću se morati i dalje boriti s epidemijom koronavirusa. Uložit ću dodatnu energiju, napor i fokus na tu temu. Međutim, s druge strane ja sam i političar, član sam HDZ-ove Vlade, provodim njenu politiku i bit će mi čast ako moji napori i mogućnosti budu prepoznati pa budem u mogućnosti i dalje služiti hrvatskome narodu, odgovorio je Vili Beroš.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!