13:53 / 26.10.2020.

Autor: HRT/Hina

Beroš: U KB Dubrava poslana zdravstvena inspekcija

Ministar Vili Beroš (foto: Jurica Galoic/PIXSELL)

Ministar Vili Beroš (foto: Jurica Galoic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je u ponedjeljak da je u KB Dubravu poslao zdravstvenu inspekciju .
Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je u ponedjeljak da je u KB Dubravu poslao zdravstvenu inspekciju koja će istražiti okolnosti iz pisma liječnice, objavljeno u medijima, koja tvrdi da u bolnici nedostaje hrane, lijekova te kisika za COVID pacijente.

➡️ Ispituju se navodi liječnika KB-a Dubrava: "Nema dovoljno lijekova, hrane, kisika"

Beroš je rekao kako će zdravstvena inspekcija provjeriti je li u pitanju neadekvatno postupanje - bilo da je riječ o opskrbi hranom, lijekovima, kisikom  ili bilo čime drugim.

- Ovo je jedna nova kriza koja se ne može usporediti ni sa jednom dosadašnjom krizom, osim s Domovinskim ratom, i tu je potreban određeni brzi odgovor i prilagodba novim okolnostima, kazao je i dodao kako je KB Dubrava u ovom trenutku preuzela na sebe najveći dio odgovora prema COVID pozitivnim bolesnicima.

- Već se radi na preraspodjeli kadrova, ne samo liječnika i medicinskih sestara, i učinit ćemo sve da pomognemo KB-u Dubrava da funkcioniraju na najbolji način, rekao je Beroš koji je online sudjelovao na sjednici saborskog Odbora za zdravstvo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!