11:05 / 21.07.2018.

Autor: Hina/S.F./HRT

Besplatan internet za škole uključene u eksperimentalni program

Foto: Igor Kralj/Pixell

Foto: Igor Kralj/Pixell

Foto: - / -

Ministarstvo znanosti i obrazovanja potpisalo je u sklopu provedbe eksperimentalnoga pilot-programa "Škola za život" ugovore o suradnji s tri hrvatska teleoperatera. 74 škole imati će bežićni internet i pristup digitalnim obrazovnim sadržajima.
U sklopu provedbe eksperimentalnoga pilot-programa "Škola za život", koji se provodi u 74 škole, Ministarstvo znanosti i obrazovanja potpisalo je ugovore o suradnji s tri hrvatska teleoperatera.

Ugovor je potpisan s HT-om, Tele2 i Vipnetom koji će, kako je priopćio MZO, za školsku godinu 2018./2019. svim učenicima i nastavnicima u kojima će se provoditi eksperimentalni program "Škola za život", a koji izaberu uporabu besplatnih sadržaja teleoperatera, osigurati SIM karticu i besplatan pristup određenim internetskim stranicama s obrazovnim sadržajima za dva gigabajta prometa mjesečno.

Zahvalivši teleoperaterima na uključivanju u projekt, ministrica Blaženka Divjak podsjetila je i na to da se u sve osnovne škole u petim i šestim razredia uvodi informatika kao obvezan predmet te da je u suradnji s IRIM-om u ovoj školskoj godini osigurano 45.000 micro:bitova za nastavu u osnovnim školama diljem Hrvatske.

"Sve je to dio digitalne transformacije škola jer naši učenici zaslužuju jednake šanse kao njihovi vršnjaci u drugim zemljama EU-a. Ovo je sjajan primjer kvalitetne suradnje gospodarstva i države", istaknula je ministrica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!