Besplatni prijevoz bolesnih žena od kuće do liječnika

19.07.2022.

Zadnja izmjena 10:00

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Besplatan prijevoz bolesnih žena od kuće do liječnika

Besplatan prijevoz bolesnih žena od kuće do liječnika

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Udruga "Srce za nju" od ovog tjedna počinje s besplatnim prijevozom žena na liječenje. Riječ je o projektu besplatnog prijevoza bolesnih žena od kuće do liječnika, a odnosi se na žene koje boluju od kroničnih  ugrožavajućih bolesti.

Katarina Kukolj, predsjednica Udruge "Srce za nju", rekla je da je ostvaren njihov cilj - besplatan prijevoz bolesnih žena od kuće do liječnika.

Objasnila je da im se mogu javiti žene oboljele od kroničnih ugrožavajućih bolesti. Sve informacije mogu se naći na njihovoj web stranici.

- Zamišljeno je tako da prva dva tjedna svi vozimo, pod time mislim da voze žene iz udruge, naša stručna podrška, prijatelji, poznate osobe ovoga grada, svi smo se uključili, pribavili smo vozilo i krenuli, rekla je.

Sanja Katalinić
, članica tima stručne podrške, rekla je da su se u Udruzi okupili mnogi stručnjaci.

- Od dobivanja prve dijagnoze psihološka pomoć je najbitnija, tu ja ulijećem kome god treba, rekla je.

Objasnila je da se žene javljaju Udruzi, nakon toga se oni dogovaraju i kreću u akciju. Žene mogu dobiti podršku kako bi se prilagodile, naučile što bi trebale promijeniti kod sebe.

- Teško bolesni moraju shvatiti da je promjena neizbježna u životu, a mi im tu pomažemo, dodala je. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!