Besplatna cestarina na autocesti Zagreb - Sisak do kraja ožujka

26.02.2021.

10:35

Autor: Hina/HRT

Autocesta A11 Zagreb-Sisak

Autocesta A11 Zagreb-Sisak

Foto: Petar Glebov / PIXSELL

Hrvatske autoceste (HAC) objavile su da je produljun rok besplatne cestarine na autocesti A11 Zagreb -Sisak do 31. ožujka u ponoć.


Podsjećaju da su zbog olakšavanja prolaska hitnih službi, prijevoza pomoći i kretanja stanovništva na području pogođenom potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji, Hrvatske autoceste prestale naplaćivati cestarinu na autocesti Zagreb-Sisak 29. prosinca.

Apeliraju na sve korisnike da se pridržavaju prometne regulacije, poštuju postavljenu stalnu kao i dinamičku prometnu signalizaciju i ograničenja brzine te prilagode vožnju uvjetima na cesti, pa tako i na prilazima naplatnim postajama.

Besplatna cestarina i podignute rampe simboliziraju solidarnost i podršku unesrećenima u potresom pogođenom području, ali je i dalje važno voditi računa o sigurnosti prometa i kroz naplatne staze voziti smanjenom brzinom i s krajnjim oprezom, kažu u Hrvatskim autocestama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!