Kampanja u Zagorju: Cijepite se i kupajte besplatno u termama

17.06.2021.

07:00

Autor: Marijan Sviben/Regionalni dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Terme Jezerčica

Terme Jezerčica

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Kako bi neodlučne potaknuli da se ipak cijepe, Krapinsko-zagorska županija i zagorske terme odlučili su svima koji će se do sredine srpnja cijepiti prvom dozom, darovati besplatne ulaznice za zagorska kupališta. Ulaznice će vrijediti od ponedjeljka do kraja listopada.

 

 Krapinsko-zagorska županija prije mjesec dana bila je druga županija prema prosjeku procijepljenog stanovništva, a sada je u sredini ljestvice.

- Mi imamo duplo više, kao i u čitavoj Hrvatskoj, duplo više cjepiva na raspolaganju tjedno nego što imamo novozainteresiranih za cijepljenje. Zbog toga i jeste ova akcija, rekao je Željko Kolar, krapinsko-zagorski župan.

Pravo na besplatne ulaznice imat će oni koji su se prvom dozom cijepili od 7. lipnja i koji će se cijepiti do 15. srpnja. Župan to ne smatra nepravednim prema onima koji su se već ranije cijepili.

- Ne, ne smatram da je to diskriminirajuće. Vi u određenom trenutku razmatrajući pojedinu situaciju donosite određene odluke. I ne možete nikad donijeti odluku koja bi zadovoljila baš sve, dodao je Kolar.

S tim se slažu i kupači koji su danas kupili ulaznicu i već su se cijepili.

- Pa evo, ovo mi je prvi glas da budem iskren, ali super ideja, kaže jedan građanin.

U ovu su se akciju ujključile sve zagorske terme, uz podsjetnik da su i njihovi bazeni sigurni za buduće goste.

- Nismo nikada imali nikakav zabilježeni slučaj pa čak ni problematični slučaj, kao što volim reći na većini press konferencija, mi praktički naše goste umačemo u dezinficijens, tako da ovo je samo još jedan dodatni podstrek, rekao je Elvis Pavleković, direktor Termi Jezerčica, Donja Stubica.


Ulaznice za bilo koje od pet zagorskih kupališta mogu se podignuti od ponedjeljka u svim turističkim uredima na području županije.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!