12:22 / 22.03.2020.

Autor: HRT

Besplatni obroci i deke za Zagrepčane koji se ne mogu vratiti u domove

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL/arhiva

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL/arhiva

Foto: - / PIXSELL

Bit će dostupni u nedjelju nakon 13 sati na Zrinjevcu, Mažuranićevom trgu te na Trgu dr. Franje Tuđmana.
Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba organizirao je obroke za sve građane koji se zbog potresa ne mogu vratiti u svoje domove, a bit će dostupni u nedjelju nakon 13 sati na Zrinjevcu, Mažuranićevom trgu te na Trgu dr. Franje Tuđmana.

Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba također je priopćio da ekipe građevinskih stručnjaka procjenjuju oštećenja zgrada prema prioritetima, a nakon pregleda na zgrade će staviti oznaku na vidljivo mjesto.

Napominju da građevinski stručnjaci rade po posebnim obrascima koji su kreirani upravo za procjenu šteta nakon potresa.

Iz tog gradskog ureda mole građane da striktno poštuju oznake i ne riskiraju s ulaskom u oštećene zgrade. Osim toga, fotografiju oštećenja zajedno s adresom se može poslati na e-mail adresu Ureda za upravljanje u hitnim situacijama uhs@zagreb.hr.

Hrvatski Crveni križ izvijestio je da su njegove ekipe krenule prema užem i širem centru Zagreba, gdje će građanima koji se ne mogu vratiti u svoje domove dijeliti deke, a na Trgu Francuske republike bit će postavljeni šatori u kojima će se dijeliti grah i čaj.

- Dijeli se 1200 deka, a najprije ćemo se pobrinuti za starije, bolesne, djecu i trudnice. Na Trgu Francuske republike postavljaju se šatori u kojima će se dijeliti grah i čaj - objavio je HCK na svojoj facebook stranici.

- Pozivamo vas sve još jednom na razumno i mirno ponašanje. Odnijeli smo jutros deke i vodu koje smo podijelili ljudima ispred Petrove i Klaićeve bolnice. Ekipe su nam u stanju pripravnosti i djelovat ćemo prema uputama stožera - ističe HCK.

- Ne okupljajte se u grupama, držite razmak od dva metra. Ako imate maske i rukavice, stavite ih. Sve mjere vezane uz zaštitu od zaraze koronavirusom i dalje su na snazi - poručuju iz HCK-a građanima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!