Do kraja tjedna besplatni preventivni tehnički pregledi

23.11.2022.

13:29

Autor: Vesna Ljubo/V.K./Vijesti/IMS/HRT

Besplatni preventivni tehnički pregled vozila

Besplatni preventivni tehnički pregled vozila

Foto: HTV / HRT

Na kraju studenog, već tradicionalno, Centar za vozila Hrvatske, Hrvatski autoklub i Ministarstvo unutarnjih poslova organiziraju Dane tehničke ispravnosti vozila. Vozačima se nudi besplatna potpuna dijagnostika vozila, a sve to radi smanjivanja broja tehnički neispravnih vozila na cestama te povećanja razine sigurnosti svih sudionika u prometu. 

- To je sigurnosno-preventivna akcija kojom pregledavamo vozila kojima ne istječe tehnički pregled, odnosno registracija u ovom mjesecu. Pregledava se cijelo vozilo, kako bi se eventualne greške otklonile prije redovnog tehničkog pregleda, rekao je Slaven Suhi iz osječke Stanice za tehnički pregled "Autoreparatura".

Dodaje da se pregledava podvozje, ovjes, upravljač, kočnice, svjetlosno-signalna oprema.

- Prvih 10 tisuća vlasnika vozila koji dođu na pregled dobivaju besplatnu zimsku tekućinu za pranje vjetrobranskog stakla, govori.

Istaknuo je da je, statistički gledano, najviše neispravnosti na sklopu kočnog sustava i na svjetlosno-signalnoj opremi.

Naglasio je da se preventivni tehnički pregledi mogu obaviti do kraja tjedna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!