14:36 / 27.12.2019.

Autor: T.V./HRT

Bespovratna sredstva za reformu strukovnog obrazovanja

-

-

Foto: - / -

Riječ je o projektima koji predstavljaju podršku procesu reforme strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Ukupna vrijednost projekata iznosi gotovo 105 milijuna kuna.
Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić dodijelio je četiri ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru Poziva "Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju kao podrška procesu reforme strukovnog obrazovanja i osposobljavanja".

Na svečanom potpisivanju ugovora bili su i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat.

Ukupna vrijednost projekata iznosi gotovo 105 milijuna kuna. Dodjelom ovih ugovora osigurava se infrastruktura za uspostavu regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju, a koji će učenicima omogućiti kvalitetniju stručnu nastavu i osigurati prostor u kojem će stjecati nova znanja i vještine koja su potrebna na tržištu rada.

Riječ je o projektima koji predstavljaju podršku procesu reforme strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!