Betlehemsko svjetlo izviđači donijeli u Osijek

19.12.2022.

12:52

Autor: Hina/HRT/R.S.

Betlehemsko svjetlo stiglo u Osijek

Betlehemsko svjetlo stiglo u Osijek

Foto: Davor Javorovic / PIXSELL

Članovi izviđačkih klubova s područja cijele Osječko-baranjske županije 30. godinu zaredom, u županijsko sjedište u Osijeku donijeli su Betlehemsko svjetlo uz poruke mira, ljubavi i razumijevanja.

Ove ga je godine iz ruku izviđača primio zamjenik župana Josip Miletić napominjući kako je dobro što se toliko dugo održala ova lijepa tradicija.


- Neka radost novorođenog Isusa Krista obasja sve njih i njihove obitelji te im donese obilje radosti i mira tijekom nadolazećih blagdana, rekao je čestitajući i svim stanovnicima Osječko-baranjske županije Božić i novogodišnje blagdane, poželjevši im uspjeh i mir u novoj 2023. godini.


Predsjednik županijskog Saveza izviđača Antun Šimić Šima, starješina Odreda izviđača Klasje iz Đakova podsjetio je da Betlehemsko svjetlo već 30 godina preko Betlehema, Beča, Zagreba i đakovačke Katedrale dolazi u Osijek, osječku Konkatedralu i Osječko-baranjsku županiju.


- Donosimo svjetlo mira, ljubavi, suživota i poštenja za sve ljude i tako već tri desetljeća, rekao je ističući da kao izviđač već 63 godine odgaja mlade da budu dobri ljudi, da naslijede sve što su oni do sada uradili i da se pridržavaju skautskih pravila ponašanja u svom životu.


Na području Osječko-baranjske županije djeluju četiri odreda izviđača, Slavonski Hrast Osijek, Javor Osijek, Suncokret iz Čepina i Klasje Đakovo koji okupljaju 300-njak članova.


Betlehemsko svjetlo pali se svake godine dva tjedna prije Božića na velikoj svečanosti na mjestu Kristova rođenja u Betlehemu i simbolično obilazi svijet.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!