11:18 / 16.12.2018.

Autor: HRT

Betlehemsko svjetlo mira stiglo u Hrvatsku

-

-

Foto: - / -

Stotinjak hrvatskih izviđača preuzelo ga je jučer u Linzu u Austriji, a danas, 26. godinu zaredom, doneseno je u zagrebačku katedralu.
Betlehemsko svjetlo mira stiglo je u Hrvatsku. Dvjestotinjak hrvatskih izviđača preuzelo ga je jučer u Linzu u Austriji, a danas, 26. godinu zaredom, doneseno je u zagrebačku katedralu.

Već 30 godina Betlehemsko svjetlo pali se u štalici Isusova rođenja. Avionom stiže u Austriju, od tamo i u Zagreb. Više od 200 izviđača iz svih krajeva zemlje stiglo je u metropolu kako bi podijelili svjetlo mira. Izviđač Niko Linić s ponosom je unio Betlehemsko svjetlo u katedralu. Betlehemsko svjetlo u katedrali će sjati do Badnjaka.

U povodu toga održala se svečana misa koju je predvodio monsinjor Josip Kuhtić. Nacionalni doček Betlehemskog svjetla mira ove se godine održava pod pokroviteljstvom predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!