Betlehemsko svjetlo zasjalo u Hrvatskom saboru

12:07 / 14.12.2021.

Autor: Hina/HRT/D.D.

Betlehemsko svjetlo zasjalo u Hrvatskom saboru

Betlehemsko svjetlo zasjalo u Hrvatskom saboru

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Betlehemsko svjetlo, svjetlo mira i nade, od utorka svijetli i u Hrvatskome saboru kamo su ga tradicionalno donijeli hrvatski izviđači i postavili ispred sabornice.

- Nadam se da će Betlehemsko svjetlo donijeti dobro, mir i radost u hrvatske domove, a isto tako i više razumijevanja, međusobnog uvažavanja i tolerancije u Hrvatski sabor, više vrijednosti koje nas povezuju a ne koje nas dijele, kazao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković preuzevši Betlehemsko svjetlo od izviđača.


Istaknuo je da to svjetlo simbolizira vezu među narodima, povezuje ljude, simbolizira mir i dobro, sjaj u odnosu na tamu, a da nažalost živimo u vremenu koje je zbog pandemije i posljedica potresa zaista teško i u simboličkom smislu predstavlja mrak.


- Nadam se da će svijetleći u Saboru u idućim danima širiti duh dobrote, razumijevanja, vjere i međusobne povezanosti, rekao je Jandroković zahvalivši izaslanstvu Saveza izviđača Hrvatske što pronose sjaj Betlehemskog svjetla.


Glavni načelnik Saveza izviđača Hrvatske Boris Vujnović kazao je kako je prošle godine poruka bila suradnja, briga za druge i zajedništvo, neposredno prije petrinjskog potresa kada smo to zajedništvo svi pokazali, a ove godine je da se svi nesmetano vrate dnevnim aktivnostima, da budu sretni i prije svega zdravi.


Hrvatski sabor je od 1992. godine, već 29 godina, pokrovitelj dolaska Betlehemskog svjetla u Hrvatsku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!