17:31 / 23.02.2021.

Autor: Eli Lazarova Sladić/Odjel Web i multimedija/HRT

Bez novca do vrhunskog vjenčanja

Bez novca do vjenčanja iz snova

Bez novca do vjenčanja iz snova

Foto: Ana Lapaš / HRT

Martina i Antal Papp oženili su se prije par dana. U doba korone uspjeli su organizirati intimnu, ali vrlo emotivno vjenčanje. Uz minimalan trošak. I ne zato što ne mogu platiti više. Naprosto smatraju da taj dan može biti nezaboravljiv i bez toga. Upravo kao što je bio njihov.

Za svoje vjenčanje posudili su ili dobili na poklon skoro sve. Haljinu u vintage stilu, upravo onakvu kakvu je uvijek htjela, Martina je dobila jedne gospođe, također članice grupe. Haljina je iz '79. godine i bila je kao naručena za ovu mladenku.

Dobila je i vrlo posebne rukavice, buket osmislila i napravila sama od perlica i žice dobivenih također u grupi. Nakit za kosu je dobila, bio je kaže u obliku vintage raspadnutog češlja, pa je pola završio u buketu, pola na glavi.

Bundu joj je poklonila članica grupe koja pak je ranije od Martine dobila vestu. Torbicu je platila 30 kuna, a jedini veći izdatak bio je za cipele - 99 kuna, iz dućana.

Antal je obukao odijelo koje je već imao, posudio kaput od kolege s posla, kupio je jedino mašnu i odgovarajuću maramu za džep sakoa.

Dan je bio najhladniji u godini, ali su emocije bile najtoplije ikada - kaže Martina i poručuje:

- Ne dajte konzumerizmu da ubije ekonomičnost i emociju u bilo čemu što radite. Kreativnost je zaista najvažnija. Posebno ako želite smanjiti otpad u svijetu i učiniti ga boljim mjestom!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!