10:41 / 17.09.2020.

Autor: HRT

Bez novih slučajeva u Koprivničko-križevačkoj županiji

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Četiri osobe su proglašene zdravima, a na bolničkom liječenju su dvije osobe.
Na području Koprivničko-križevačke županije nema novih slučajeva bolesti COVID-19, a ozdravile četiri osobe.

Koronavirus - epidemija iz minute u minutu 
Posebne stranice na kojima možete pročitati sve o koronavirusu 

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako nakon  pristiglih nalaza na području županije nema novih slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2. Četiri osobe su proglašene zdravima, na bolničkom liječenju su dvije osobe,  a u ovom trenutku  na području županije je 25 aktivnih slučajeva.

Od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 194 slučajeva bolesti COVID-19, a u samoizolaciji trenutno se nalazi 89 osoba.

Stožer podsjeća da je od jučer na snazi i Preporuka o ukidanju obaveze nošenja maski za učenike i nastavnike u učionicama za vrijeme trajanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području županije, osim u mješovitim grupama u kojima za vrijeme izvođenja nastave borave učenici iz različitih razrednih odjeljenja, primjerice za vrijeme održavanja sata vjeronauka, etike, stranih jezika ili informatike.

Maske su i dalje obavezne u zajedničkim školskim prostorima izvan učionica, u javnom prijevozu te prilikom dolaska i odlaska iz škole. U razredima je i dalje potrebno osigurati preporučenu distancu među učenicima te poštivanje svih epidemioloških mjera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!